Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunț de la Casa de Pensii: ”În niciun caz nu se va ajunge în situația ca oamenii să nu-și primească pensiile”

Thursday, 12 March 2020, 18:45 Sursă: Realitatea.NET

CRISTIANA HRISTODOULAKIS, purtător de cuvânt Casa de Pensii, a catalogat declarațiile ministrului ca fiind iresponsabile, măsurile luate fiind în sprijinul și pentru sănătatea pensionarilor, categoria cea mai vulnerabilă la îmbolnăvire cu noul virus.

”Pensiile se plătesc normal, nu sunt suspendări, nici întârzieri. În mod normal, în jur de 3000 de oameni vin la casele de pensii. Pensionarii prezintă prima categorie de risc.

S-a permis accesul numai pentru chestiuni care nu suportă amânare. Celelalte acțiuni se pot desfășura prin poștă, pe mail, telefonic.

În niciun caz nu se va ajunge în situația ca oamenii să nu-și primească pensiile”, a declarat CRISTIANA HRISTODOULAKIS,
purtător de cuvânt Casa de Pensii, în direct la Realitatea PLUS.

Violeta Alexandru face apel ca instituțiile din subordinea Ministerul Muncii să rămână deschise.

„Nu suntem în acest moment în situația să închidem instituțiile publice. Prima grijă a angajaților și a angajatorilor e să asigure protecția și să ia toate măsurile de prevenție. Fac apel la instituțiile din subordinea Ministerului Muncii să nu închidă instituțiile (...) Este inadmisibil să se închidă casele de pensii, așa cum s-a întâmplat la București. Instituțiile publice trebuie să rămână responsabile, trebuie să dăm semnalul că totul este sub control, ce ar însemna să închidem spitale?”, a declarat Violeta Alexandru.

Oficialul a cerut demiterea președintelui Casei de Pensii a Municipiului București pentru decizia de a închide instituția.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL