Ştefan Bănică jr, mesaj tulburător pentru Regele Mihai. Mii de oameni s-au ridicat şi au aplaudat

 

UPDATE | 17 decembrie, ora 23:30 | Ştefan Bănică jr. a ţinut să îl omagieze pe Regele Mihai la toate cele trei concerte de Crăciun susţinute la Sala Palatului, primele două având loc ieri, iar cel de-al treilea în această seară. Cel mai emoţionant discurs rămâne primul, cel de ieri, de la ora 17:00, pe care realitatea.net l-a filmat şi l-a oferit în premieră pe net.

-------------------------

Ştirea iniţială

Ştefan Bănică jr. a susţinut astăzi primul concert de Crăciun din 2017, la ora 17:00. Artistul în vârstă de 50 de ani nu a dorit să încheie spectacolul fără să îi adreseze un mesaj Regelui Mihai, cel care, tot astăzi, a fost condus pe ultimul drum şi apoi a fost înmormântat. Realitatea.net a filmat aceste momente şi vi le oferă mai jos, în VIDEO.

Din cauza situaţiei neprevăzute, artistul şi-a anulat primul spectacol, care ar fi trebuit să aibă loc ieri, 15 decembrie, şi l-a reprogramat pentru azi, la ora 17:00.

Realitatea.net vă oferă discursul emoţionant al lui Ştefan Bănică jr. în VIDEO!

"Nu pot, ca om, sa trec peste acest moment ca şi când nu s-ar fi întâmplat. În primul rând, dintr-un respect imens. Fiecare este liber să creadă ce vrea, indiferent de apartenenţele politice, dar eu, ca om, nu pot să nu mă gândesc la Regele Mihai", şi-a început Ştefan Bănică jr. discursul la finalul concertului, moment în care toţi cei 4.000 de oameni prezenţi la Sala Palatului s-au ridicat şi au început să aplaude. 

Artistul a continuat: "Acest om, încă de când eram adolescent, pe vremea comuniştilor, atunci când adolescenţa mea era ţinută cu cheie, acest om mi-a transmis demnitate, bunătate, coloană vertebrală şi modestie. Aceste calităţi se pot regăsi în fiecare generaţie. Trebuie doar să le descoperim. Nu este vorba aici despre trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale sau a unui om de 96 de ani, ci este vorba despre o trezire a conştiinţei în fiecare dintre noi, ca să învăţăm să ne întoarcem la valori. Mulţumesc, Majestate!".

CITEŞTE AICI UN INTERVIU EXCLUSIV acordat de Ştefan Bănică jr. pentru realitatea.net!

 

-----------------------------------------

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la varsta de 96 de ani, la resedinta sa din Elvetia. Decesul a survenit la ora 13:00. Regele Mihai era ultimul monarh in viata care supravietuise celui de-al doilea razboi mondial.

In urma cu un an, pe 2 martie 2016, fostul suveran a fost diagnosticat cu o boală incurabila, leucemie cronica, si tot atunci s-a anuntat faptul ca Regele Mihai se retrage din viata publica.

Regele Mihai s-a nascut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia. A fost fiul Regelui Carol al II-lea si al Reginei-Mama Elena.

Regele Mihai a domnit intre 1927 si 1930, prin intermediul unei Regente, precum si intre 1940 si 30 decembrie 1947, atunci cand a fost obligat de comunisti sa abdice si sa plece in exil.

Un moment istoric de referinta, denaturat de comunisti dupa 1947, a avut loc cand rusii au patruns pe teritoriul Romaniei, in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Atunci, regele Mihai a luat decizia sa dea lovitura de stat si sa rupa legaturile cu nemtii, alaturi de care tara noastra luptase pe front pana la acel moment. Totul s-a petrecut pe 23 august 1944, cand Regele Mihai a decis arestarea maresalului Ion Antonescu si restaurarea Constitutiei din 1923.

 

 

 

.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?