Stadionul Dinamo - imagini senzaţionale de la construirea arenei din Ştefan cel Mare în 1951

 
Construirea stadionului Dinamo. Arhivă Cristian Otopeanu
Construirea stadionului Dinamo. Arhivă Cristian Otopeanu
Construirea stadionului Dinamo. Arhivă Cristian Otopeanu Construirea stadionului Dinamo. Arhivă Cristian Otopeanu Construirea stadionului Dinamo. Arhivă Cristian Otopeanu

Site-ul realitatea.net oferă imagini rare de la construirea stadionului Dinamo, a cărui inaugurare a avut loc în 1951Stadionul Dinamo este subiect de discuţie în ultima perioadă în lumea sportului, din cauza incertitudinilor care au planat privind ridicarea unei arene moderne, în vederea organizării de către Bucureşti a Campionatului European de Fotbal din 2020.

În urmă cu trei zile, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a anunțat că s-a semnat contractul pentru startul studiilor de prefezabilitate și fezabilitate în ceea ce privește construirea noului stadion Dinamo. Deşi comunicatul oficial nu specifică amplasamentul exact pe care va fi construit noul stadion, cel mai probabil, acesta va fi ridicat pe locul Velodromului Dinamo.

Acesta este contextul în care www.realitatea.net le propune astăzi cititorilor o întoarcere în timp, pentru a vedea imagini rare de la construirea actualului stadion Dinamo, inaugurat în octombrie 1951. Una dintre fotografii este istorică, întrucât surprinde "groapa" pe care avea să se ridice stadionul Dinamo.

De asemenea, site-ul realitatea.net le oferă cititorilor, în galeria foto, prima fotografie publicată cu actualul stadion Dinamo. Pe 16 octombrie 1951, în ziarul Sportul Popular, a apărut o imagine de la meciul inaugural Dinamo - Locomotiva Timişoara.

Stadionul din Şoseaua Ștefan cel Mare a fost inaugurat pe 14 octombrie 1951, la meciul Dinamo Bucureşti - Locomotiva Timișoara 1-0.

Înfiinţată în 1948, Dinamo București este prima echipă de fotbal din România care a ajuns în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, în sezonul 1983-1984. Dinamo București a mai ajuns în semifinalele Cupei UEFA în sezonul 1989-1990 și în sferturile de finală ale aceleiași competiții în sezonul 1988-1989.

Printre meciurile memorabile disputate pe stadionul Dinamo se numără partidele: Dinamo - Crusaders 11-0, din 4 octombrie 1973 (cea mai mare victorie a lui Dinamo din istoria Cupei Campionilor Europeni / UEFA Champions League), Dinamo - Internazionale Milano 3-2, din 4 noiembrie 1981, Dinamo - 17 Nentori Tirana 1-2, din 1 octombrie 1986, Dinamo - Sampdoria Genova 1-1, din 1 martie 1989, Dinamo - Everton 5-1, din 15 septembrie 2005, și Dinamo - Bayer Leverkusen, din 29 noiembrie 2006, câștigat de gazde cu 2-1.

 

Notă: imaginile de arhivă cu stadionul Dinamo provin din colecţia jurnalistului Cristian Otopeanu

 

CLICK AICI PENTRU A VEDEA IMAGINILE DE LA CONSTRUIREA STADIONULUI DINAMO! 

 

.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?