Proteste în DIASPORĂ. Românii au ieşit în stradă şi în marile oraşe europene

 

Zi de proteste şi în străinătate. Românii de prin toate colţurile lumii ies în stradă duminică pentru a condamna modificarea Codului Penal şi de procedura penală, prin ordonanţă de urgenţă, cu toate că OUG a fost abrogatăAproximativ 200 de români au protestat şi la Verona, Italia, faţă de OUG privind codurile penale.

Circa 20 de români din oraşul Haugesund, situat în nord-vestul Norvegiei, au ieşit duminică în stradă că să protesteze împotriva modificărilor la Codul Penal, făcute în folosul politicienilor corupţi, conform hotnews.ro.

De asemenea, românii aflați în orașul din regiunea sudică a Franței, Montpellier au ieșit în stradă să protesteze, în semn de solidaritate cu oamenii din România. Aceștia au cântat imnul.

Proteste vor avea loc în multe dintre marile oraşe europene: Londra, Bruxelles, Atena, Paris şi Sofia.

Ordonanţa de urgenţă care a scos în stradă sute de mii de oameni în toată ţara, zile la rând, a fost abrogată, iar ministrul Justiţiei, Florin Iordache, îşi va asuma toate consecinţele. 

Grindeanu a mai spus că Ministerul şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele pentru confuzia creată legat de aplicările OUG. Totodată, acesta a mai spus că doreşte în continuare, să pună în aplicare programul de guvernare:

"De asemenea, e important să spunem că toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea OUG nu au fost bine comunicate. Din acest motiv s-a creat multă confuzie, distorsiuni, care nu au legătură cu ce s-a adoptat. De aceea, Ministerul şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele. Închei prin a vă spune că doresc în continuare să pun în practică programul de guvernare, mai avem 12 puncte de adoptat astfel încât ce au votat românii să se regăsească în viaţa lor".


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?