Ce nume de familie va avea Meghan Markle, după nunta cu Prințul Harry

 
Megan Markle
Megan Markle

Nunta Meghan Markle și Prințul Harry. După căsătoria regală de azi, Meghan Markle se va semna doar cu Meghan, fără nume de familie, la fel cum Harry se semnează doar cu Harry.Nunta Meghan Markle și Prințul Harry Numele complet al actriței din „Suits" este Rachel Meghan Markle, iar după căsătorie ea se va schimba în Rachel Meghan Mountbatten – Windsor, potrivit istoricului regal Carolyn Harris. Descendenții Reginei Elisabeta a II-a poartă numele de Windsor, precum și numele Mounbatten, după numele soțului ei – Prințul Philip.

„Odată căsătoriți, Meghan se va semna doar cu Meghan, fără nume de familie. Așa cum Harry se semnează doar cu Harry", spune expertul regal Marlene Koenig.

Nunta Meghan Markle și Prințul Harry După nuntă, Meghan Markle va purta titlul de „Ducesă de Sussex", în timp ce Prințul Harry va fi „Duce de Sussex". De asemenea, referințele la Meghan Markle se vor face sub titulatura de „Alteța sa Regală", odată ce va intra în familia Regală a Marii Britanii.

Până în 1917, Familia Regală din Marea Britanie nu a folosit deloc nume de familie. Era folosit doar numele dinastiei, precum Casa Tudor sau Casa York, până când Regele George al V-lea a decis să schimbe această tradiție.

Inițial, Regele George făcea parte din Casa Saxa – Coburg – Gotha și, pentru că era de proveniență germană, a decis să îl schimbe în timpul Primului Război Mondial, din cauza sentimentelor anti-germane, cu numele de Winsdor, după unul dintre castelele aflate în proprietatea Familiei Regale. Regele George al V-lea nu a schimbat doar numele dinastiei, ci a decis ca toți membrii familiei cu sânge albastru să poarte numele de Winsdor.

Urmașul la tron al lui George al V-lea a fost George al VI-lea, tatăl Reginei Elisabeta a II-a. George al VI-lea a devenit, în anul 1949, primul conducător al Commonwealth-ului (asociaţie voluntară a 53 de state suverane, dintre care cele mai multe au fost colonii britanice sau teritorii dependente ale acestor colonii), iar după moartea sa, în anul 1952, Elisabeta a II-a l-a urmat la conducere.

În anul 1947, Regina Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu Philip Mountbatten, prinț al Greciei și al Danemarcei, care a fost înrolat în Marina Regală Britanică. Drept rezultat, numele Familiei Regale este Mountbatten – Winsdor, deși nu este obligatoriu pentru ei să îl folosească.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?