Mii de oameni în Piața Victoriei din București. Filosoful Şora (102 ani): "Să mergem la vot!"

 
Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos Foto: Inquam Photos Foto: Inquam Photos

Mii de oameni au umplut Piața Victoriei din Capitală. Zeci de artiști au urcat pe scena montată în fața Guvernului, iar pe lângă muzică au transmis și un îndemn pentru români: să meargă la urne pe 26 mai, la alegerile europarlamentare.

La un moment dat, oamenii au făcut o coregrafie specială, o inimă albă pe un fundal albastru, pentru a transmite mesajul "România iubeşte Europa".

Filosoful Mihai Șora, 102 ani, a rostit un discurs: "Este important să fim aici ca să ne spunem părerea limpede şi răspicat. E important să fim în Europa pentru a nu fi singuri şi pentru a fi înconjuraţi de prieteni. Să nu preferăm comoditatea, ci să ieşim şi să votăm, gândindu-ne bine la votul pe care îl punem în urnă".

Vezi imaginile mai jos, în VIDEO!

Și actorul Marius Manole a transmis un mesaj: "Azi a fost închis un oraş (n.r. Târgoviște), mâine va fi închisă o ţară. Trebuie să votăm. Eu vreau să rămân în România, vreau să rămân în Europa".

-------------------------------------------------------------

Comunitatea Declic organizează duminică, 19 mai, cu începere de la ora 18:00, în Piața Victoriei din București, manifestația intitulată "Toți pentru Europa".

Evenimentul a avut drept scop motivarea cetățenilor să iasă la vot pe 26 mai, la alegerile europarlamentare, și conștientizarea importanței implicării civice, prin prezența la vot.

În cadrul manifestației, a fost programat un concert cu trupele Vama, Omul cu șobolani, Taxi și Emil. Corul Sound Choir a intonat imnul Uniunii Europene, iar Funkoteca va anima atmosfera pentru toți participanții din piață. Toți artiștii participă pro bono la eveniment.

Pe scenă urcă personalități din diferite domenii, fără implicare politică. Printre cei care vor transmite pe scenă un mesaj de mobilizare la vot sunt filosoful Mihai Șora, artistul Tudor Chirilă, actorii Marius Manole și Mihai Călin, jurnalistul Moise Guran, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu de la Dăruiește Viața.

 

.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Vai dle Sora,nu mă asteptam sa votai cu PSD
21 May 07:57
Ce însemnă să fi senil,filozoful Sora,vechi colaborator securist ,e invitat de PNL sa faca reclamă pentru PSD.Pentru ca numai PSD a vorbit de Europa,dl Rares Bogdan ne spunea de dl Dragnea.Si culmea ICCJ nu vrea să confirme nici chiar presedintelui meu că dl Dragnea e penal,si atunci se apelează la măsavi pltiti,care omoara pe oricine ,ca Sacalul mai dedemult.Dna Amalia zice ca apartinem Europei ,nu zice ca suntem parte a ei si mai avem si drepturi acolo si mândria ,de care sufără dl Rares Bogdan,apărătorul națiunii mele.
Răspunde
0 0
Lotzi
19 May 21:46
Sa le spună cineva celor din emisiunea live de acum ca OCPI Bacău spune ca terenul este in domeniul UAT Darmanesti!
Oficiul de cadastru si publicitate imobiliară
Ungurii mint cu nerusinare
Răspunde
0 0
Doctorul
19 May 21:36
Degeaba vă scremeți cu PNL al vostru că noi tot cu Dragnea care ne.a mărit salariile votăm.
Răspunde
0 0
Amalia
19 May 20:57
Super !Așa Da! Asta chiar reprezintă apartenența noastră la UE ! Sa ia exemplu toate formațiile politice care sunt în campanie electorală pentru europarlamentare !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?