Iordache: Bineînţeles că NU vom ţine cont de toate recomandările Comisiei de la Veneţia

 
Iordache: Bineînţeles că NU vom ţine cont de toate recomandările Comisiei de la Veneţia
Iordache: Bineînţeles că NU vom ţine cont de toate recomandările Comisiei de la Veneţia

Presedintele comisiei parlamentare privind legislatia din Justitie, Florin Iordache, spune ca nu vor fi preluate toate recomandarile Comisiei de la Venetia si se declara dezamagit ca forul european s-a antepronuntat, fara sa astepte deciziile CCR.

"Sunt practic doua opinii ale Comisiei de la Venetia: o opinie care vizeaza Legile Justitiei si o opinie care vizeaza Codurile Penal si de Procedura Penala. Asteptam in zilele urmatoare publicarea celor doua rapoarte, pentru ca cel putin in raportul care a vizat Legile Justitiei au survenit anumite modificari in urma discutiilor, iar in celalalt urmeaza sa asteptam prioritar deciziile CCR", a precizat Florin Iordache, la RFI Romania.

Intrebat daca toate recomandarile Comisiei de la Venetia vor fi preluate, parlamentarul a raspuns: "Nu, bineinteles ca nu. Eu am spus si acolo ca, spre exemplu, o recomandare pe care Comisia de la Venetia a insistat a fost cea cu sectia speciala si am spus ca in nici un caz aceasta recomandare nu poate fi preluata, mai ales acum, cand s-a demonstrat ca peste jumatate din magistratii din Romania au avut dosare, aceasta sectie isi dovedeste utilitatea".

Totodata, Florin Iordache a negat ca ar fi cerut in Comisia de la Venetia asistenta din partea acestui for: "Nu. S-a discutat acolo in comisie de faptul ca OUG 92, ultima care reglementa foarte multe din observatiile pe care Comisia de la Venetia le-a facut in vara, sa se pronunte si raspunsul dumnealor a fost: a fost timpul foarte scurt, nu ne putem pronunta, daca pe aceste chestiuni se doreste, se poate face o solicitare pentru asistenta, dar repet, aceasta ordonanta ajunge in Parlament, asta am spus eu acolo si, intre timp, putem sa discutam".


"Prioritar pentru noi sunt deciziile CCR. Asta am spus si acolo, asta va spun si dvs., pentru ca, pana la urma, CCR intre obiectivele sale este si acela de a pune in concordanta legislatia Romaniei cu legislatia europeana si cu tratatele la care Romania este parte", explica deputatul PSD.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Jan
22 Oct 13:14
Cine din guvernele p$d raspunde, penal sau administrativ, pentru activitatea in slujba unor grupuri de interese si incercarile de a izola tara si de a o preda dismanilor naturali din est ?
Răspunde
0 0
Vladimir
22 Oct 13:05
Ca romanii s ainteleaga tot acest razboi purtat de aproape 2 ani intre cei care au scris legile Justitiei si Comisia d ela venetia, sa vian si sa ne arate clar care sutn propunerile acestora si propunerile Comisiei ca sa stie sa inteleaga si sa vada in ce maneira vor sa finalizeze.Pana la urma romanii sutn cei care hotarasc si Nu altcineva chair si din PARLAMENT. DE CE NUA TI FACUT UN REFERENDUM PE ACEATSA CHESTIUNE ? nimeni nu detine adevarul absolut pe lumea asta inclusiv parlamentarii romani care au demarat toata aceasta poveste!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?