RCS-RDS DIGI, Orange, Vodafone şi Telekom pregătesc 5G în Romania. Ce trebuie să ştie abonaţii

 

RCS-RDS DIGI, Orange, Vodafone şi Telekom, adică toţi operatorii de telefonie, pregătesc reţelele 5G pentru Romania.RCS-RDS DIGI, Orange, Vodafone şi Telekom vor suporta cheltuieli imense cu achiziţionarea licenţelor pentru 5G. Din primele estimări, vor plăti mai mult decât pentru 4G.

Citiţi şi: 5G - Motorul celei de-a patra revoluţii industriale

Digi, Orange, Telekom, Vodafone au parte de o prima veste cu privire la preturile pe care le vor plati pentru a cumpara licentele pentru retelele 5G de mare viteza pe care le vor lansa pentru Romania. Conform autoritatilor, licentele pentru retelele 5G din Romania vor fi oferite spre licitatie in toamna anului 2019, iar Digi Mobil, Orange, Telekom, Vodafone vor trebui sa plateasca minim 2% din cifra de afaceri a anului 2018, inmultumit cu numarul de ani pentru care se vrea licenta, conform idevice.ro.

Practic, operatorii vor trebui sa plateasca minim 2% din cifra de afaceri, inmultit cu 10, 20, 30, sau orice persoana pentru care vor sa foloseasca respectivele frecvente cumparate de la ANCOM. Asta inseamna ca operatorii vor trebui sa plateasca sute de milioane de euro pentru licentele 5G pe care le vor folosi in viitor, Digi Mobil, Orange, Telekom, Vodafone putand ajunge sa plateasca mai multa decat ceea ce au cheltuit pentru cele 4G.

Citiţi mai multe detalii pe digiromania.ro, orange, vodafone şi telekom.

Citiţi şi:

RCS-RDS DIGI. Invenţia incredibilă de la DIGI de care se vor bucura abonaţii


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Alex
20 Dec 13:14
80% din romania nu are nici macar 3g ca lumea si ei vorbesc de 5g
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?