De ce vrea Dragnea să aducă tot AURUL BNR în țară. Motivul a fost dezvăluit

 
Liviu Dragnea, expert în rezervele de AUR ale României
Liviu Dragnea, expert în rezervele de AUR ale României

Liviu Dragnea și Șerban Nicolae au depus miercuri un proiect de lege surprinzător prin care vor să oblige BNR să aducă în țară minim 95% din aurul României. În prezent, aproape 60% din rezerva de aur a țării se află la Londra, în lingouri.

Deși niciunul dintre inițiatorii proiectului de lege nu are expertiză în zona economică, Liviu Dragnea și Șerban Nicolae apreciază în Expunerea de motive publicată pe site-ul Senatului că "se poate modifica politica BNR privind constituirea și administrarea depozitelor de aur, deținute în tezaurul propriu sau în străinătate".

Dragnea și Șerban Nicolae spun că 65% din rezerva BNR de aur se află în străinătate și "pentru această cantiate de aur, BNR nu mai realizează niciun fel de venituri, ci dimpotrivă achită contravaloarea costurilor de depozitare".

"Nimic din situația economică a României nu mai justifică păstrarea unei asemenea cantități de aur în străinătate, cu costurile aferente deloc de neglijat", spun cei doi inițiatori. VEZI AICI motivarea lui Dragnea.

Dragnea și Șerban Nicolae, atac neașteptat la BNR. Ce vor să facă cu aurul țării

Fostul ministru de Finanțe Gheorghe Ialomițeanu a explicat în direct la Realitatea TV de ce este o mișcare riscantă cea propusă de Dragnea și Nicolae:

"Când aduci tot aurul în țară scade credibilitatea BNR pe plan extern. Aurul din afara țării este o garanție pentru investitorii străini. E garanție că țara nu intră în blocaj, că nu poate să intre în încetare de plăți".

PROIECTUL DE LEGE depus de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae poate fi văzut AICI

"Un proiect de lege care modifică statutul Băncii Naționale, de cand România a intrat în UE trebuie sa aibă avizul Băncii Centrale Europene (BCE). E clar că cei doi inițiatori nu au citit legislația în vigoare și nu pot să propună așa ceva fără ca proiectul să aibă un aviz de la Banca Central Europeană. Dacă se ia o decizie să se retragă aurul din Anglia, trebuie spus că nu e aurul Băncii Centrale. BNR are un mandat de a administra rezerva României. Cum o foloseste putem găsi în rapoartele BNR. De obicei, e folosita la reducerea costului de finanțare, orice imprumut pe care România îl ia din exterior trebuie semnat și garantat de Banca Nationala. Nimeni nu dă imprumut daca nu e garantat", a explicat la Realitatea TV senatorul PNL Florin Cîțu.

Aurul României, adus în țară. "Dragnea și Șerban Nicolae vor să pună mâna pe aurul țării"

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
FELICIA MANDREA, Harvard univ.
02 Mar 01:39
(cont'd3)
SI NORMAL CA BNR SI ALTE CAPETE LUMINATE SA AIVA DREPTATE CA SA SE ADAPOSTEASCA AURUL ROMANIEI LA LONDRA TOCMAI CA SA FIE PAZIT DE GHEARELE securistilor-kgbisti DIN PSD TOCMAI CA SA NU MAI FIE INFASCAT SI CARAT -- PRIN DIFERITE TERTIPURI -- taman IN RUSIA ASA CUM Presul ION ILIESCU FACEA PE TIMPUL LUI CAND, de cate ori MOSCOVA II DADEA ORDINE, SE DUCEA LA BNR INARMAT CA UN BANDIT SI LUA AUR DIN VISTERIE DUPA BUNUL PLAC!! ASA VREA SA FACA SI MOSTENITORUL SAU TRADATORUL LIVIU DRAGNEA SI SHLEAHTA LUI DE BANDITI TRADATORI DIN PSD, CARE VOR SA AJUTE RUSIA CA SA-SI FINANTEZE PROGRAMUL EI CRIMINAL DE INARMARE NUCLEARA, CU RACHETE INDREPTATE ASUPRA TUTUROR TARILOR LIBERE, INCLUSIV IMPOTRIVA ROMANIEI!!!
Răspunde
0 0
FELICIA MANDREA, Harvard univ.
02 Mar 01:37
(cont'd2) Plasamentele in aur pe marile piete interbancare raspund unei mari necesitati economico-financiare ca Romania sa detina cantitati de aur pe marile piete interbancare deoarece aceste plasamente in aur nu numai ca se afla in (intr-o relativa) siguranta, dar trebuie avute la indemana mai ales pentru a fi tranzactionate pe piata londoneza la discretia BNR (si NU in Rusia!!), unde toate tarile, inclusiv Rusia, isi depoziteaza aurul -- drept garantie a monedelor lor nationale -- ce trebuie folosit in efectuarea de tranzactii interbancare si comerciale ale Romaniei!!***** (Ca doar ce, Putin ii are la indemana pe slugoii sai, tradatorii din PSD, care sa-i faca ACUM rost de aurul cu care sa-si subventioneze inarmarea cu arme, rachete nucleare indreptate impotriva tarilor libere din NATO, inclusiv impotriva Romaniei!!!)
BNR ARE DREPTATE!!
„'Păstrarea a 95% din rezerva de aur în țară echivalează cu reducerea cu 95% a credibilității României. Pentru că asta reprezintă rezerva de aur din străinătate alături de cea valutară. Credibilitatea că România își va putea onora obligațiile financiare internaționale asumate. E ca și garanția pe care o depui la bancă atunci când iei un credit, foarte simplist spus“ enumeră un prim motiv un portal de știri sub semnătura unui editorialist foarte apropiat de-a lungul timpului de pozițiile BNR.'"****
SI NORMAL CA BNR SI ALTE CAPETE LUMINATE SA AIVA DREPTATE CA SA SE ADAPOSTEASCA AURUL ROMANIEI LA LONDRA TOCMAI CA SAA FIE PAZIT DE GHEARELE securistilor-kgbisti DIN PSD TOCMAI CA SA NU MAI FIE INFASCAT SI CARAT -- PRIN DIFERITE TERTIPURI -- taman IN RUSIA ASA CUM Presul ION ILIESCU FACEA PE TIMPUL LUI CAND, de cate ori MOSCOVA II DADEA ORDINE, SE DUCEA LA BNR INARMAT CA UN BANDIT SI LUA AUR DIN VISTERIE DUPA BUNUL PLAC!! ASA VREA SA FACA SI MOSTENITORUL SAU TRADATORUL LIVIU DRAGNEA SI SHLEAHTA LUI DE BANDITI TRADATORI DIN PSD, CARE VOR SA AJUTE RUSIA CA SA-SI FINANTEZE PROGRAMUL EI CRIMINA
Răspunde
0 0
FELICIA MANDREA, Harvard univ.
02 Mar 00:55
Putin vrea sa-si finanteze inarmarea nucleara CU RACHETE INDREPTATE IMPOTRIVA TARILOR NATO, INCLUSIV IMPOTRIVA ROMANIEI, TAMAN PRIN INFASCAREA AURULUI ROMANIEI, CU AJUTORUL SLUGOILOR kgbisti, PSD-istii CONDUSI DE LIVIU DRAGNEA!!!
Conducatorii din trecutul recent al Romaniei si ai BNR au avut intelepciunea -- dobandita si prin paguboasele experiente cu Rusia din trecutul recent -- de a depozita resurse in valuta si in metale pretioase la Londra, cu a doua piata interbancara ca marime din lume (pe Primul Loc clasandu-se cea din Wall Street,USA) si cu cea mai mare piata de tranzactionare a metalelor pretioase, inclusiv a aurului, de pe glob!
Banditii tradatori rusofili PSD in frunte cu Liviu Dragnea (un kgbist recunoscut), aceste hiene lihnite care se hlizesc la putina bruma agonisita de Romania, acum vor sa-si puna ghearele si pe cele 32 miliarde in aur -- si zic "putina bruma" deoarece tari dezvoltate, prin comparatie, detin cu mult mai mult aur in rezerve si pozitii valutare pe pieti interbancare internationale, mai cu seama pe piata de la Londra, de domeniul sutelor si miilor de miliarde fata de cum are Romania!! Romanii nu au voie sa uite niciodata nefastele experiente cu rusii care practic ne-au furat aurul, confiscandu-l fara nici un motiv intemeiat. *****Ca i se cere Romanie sa-si garanteze moneda cu acele amplasamente in aur valorate la 32 miliarde lire sterline la Londra, aceasta este o obligatie normala pe care Romania si toate celelalte tari o respecta pentru a-si derula tranzactiile interbancare pe cea mai mare piata de tranzactionare a metalelor pretioase, inclusiv a aurului, din lume! Plasamentele in aur pe marile piete interbancare raspund unei mari necesitati economico-financiare ca Romania sa detina cantitati de aur pe marile piete interbancare deoarece aceste plasamente in aur nu numai ca se afla in (intr-o relativa) siguranta, dar trebuie avute la indemana mai ales pentru a fi tranzactionate pe piata londoneza la discretia BNR (si NU in Rus
Răspunde
0 0
Антон
28 Feb 05:06
Bogatiea tarii nu trebue imprastiate pe tot globul pamintesc .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?