Dacia, cotă de piață de 4% în Europa

 

Dacia a înmatriculat 59.792 de mașini noi în Europa în luna iunie, în creștere cu 3.9%, în contextul în care piața auto în ansamblu a înregistrat o scădere de 7.9%.

Dacia a continuat să înregistreze o creștere a înmatriculărilor pe piața europeană și în luna iunie, potrivit datelor oficiale publicate de Asociația Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA).

Astfel, constrcutorul de la Mioveni a înmatriculat 59.792 de unități, în creștere cu 3.9% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce cota de piață a fost de 4%, în creștere de la 3.6%, scrie Automarket.ro

Între timp, la nivel european, constructorii au înmatriculat în total 1.491.285 de mașini noi, în scădere cu 7.9%.

La nivelul primelor șase luni, Dacia a ajuns la 316.424 de unități înmatriculate, în creștere cu 10.1% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Între timp, în același interval, piața auto europeană a scăzut cu 3.1%, la 8.426.190 de unități.

În urma acestor performanțe, Dacia ocupă locul 13 în clasamentul mărcilor cu cele mai multe înmatriculări în Europa în prima jumătate a anului. Prima poziție este ocupată în continuare de Volkswagen, constructorul german fiind urmat de Renault și Peugeot.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?