Budușan Iulian, jurnalist cu aproape 20 de ani de experiență în presă, a fost atras în timpul liceului de jurnalele de știri de la TV. Motiv pentru care a hotărât că jurnalismul va fi viitoare lui carieră. Iar de pe băncile facultății asta a făcut. A trecut prin redacții de știri ale televiziunilor, a "schimbat macazul" către presa scrisă, iar de aproape 10 ani este dedicat în totalitate jurnalismului online. Domeniile de competență sunt economic, IT&C și industria auto. La Realitatea a lucrat în două perioade, prima fiind 2003-2005, iar "reîntoarcerea acasă" producându-se în toamna anului 2019. De atunci, este parte integrantă a colectivului redacțional din online.

Articolele autorului Iulian Budușan:

Foto arhivă Inquam
Nelu Iordache, trimis în judecată, în dosarul deșeurilor din Ilfov
Procurorii DNA de la Secția de combatere a corupției s-au mișcat repede în dosarul de mare corupție în care l-au oprit pe omul de afaceri Nelu Iordache, pe aeroport, să fugă din țară înainte de condamnarea definitivă într-un alt caz de mare corupție. Concret, DNA l-a ridicat pe afacerist de pe aeroport exact înainte de îmbarcare. Acesta este trimis în judecată în dosarul deșeurilor din Tunari, Ilfov, alături de fostul director al Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov, Genica Bădănoiu.
Foto arhivă Inquam Exclusiv
Care este noua formulă de calcul a pensiei. Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, propune trei noi metode
Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, are o nouă propunere legislativă pentru pensionari, după discuții cu seniorii privind neajunsuri ale legii în vigoare. Concret, fostul ministru dorește ca veniturile totale brute să fie luate în considerare în calcularea pensiei. De asemenea, pensia de urmaș să poată fi acordată soțului supraviețuitor și în cazul unei căsătorii mai mică de 10 ani. Totodată, una dintre modificări se referă la perioada lucrată în grupe de muncă în condiții deosebite/grupa I/condiții speciale să se ia în considerare nu doar anul complet ci și lunile dintr-un an.
Foto arhivă
Ce mânâncă românii cel mai mult din import
România a înregistrat un deficit în comerţul cu produse agroalimentare de 758,6 milioane de euro în primele nouă luni ale anului 2021, în scădere cu aproape 40% faţă de aceeaşi perioadă din 2020. Carnea de porc este cel mai importat produs, astfel că în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2021 s-au cheltuit 407,1 milioane de euro. Locul al doilea este reprezentat de produsele de brutărie, patiserie şi biscuiţi, cu o valoare de 313,2 milioane de euro, iar pe poziţia a treia, preparatele folosite pentru hrana animalelor - 289,8 milioane de euro.
Prețul gazelor a sărit în aer. Foto/Profimedia
Prețurile la gaze au sărit în aer. Rusia încă ține închis robinetul pentru Europa
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au înregistrat marţi o creştere de peste 30%. Cotaţiile futures la gaze cu livrarea în luna următoare au urcat marţi cu 27,50 euro, ajungând în jurul orei 11.41 GMT până la valoarea de 99,50 euro pentru un Megawatt-oră, în timp ce cotaţiile la contractul pentru ziua următoare au crescut cu 30,50 euro până la 97 de euro pentru un Megawatt-oră.
Care sunt diferențele majore între măștile de protecție. Foto/Profimedia
Care sunt diferențele majore între măștile de protecție. Ce reprezintă FFP1 / FFP2 / FFP3 / KN95
Pe măsură ce variantele Covid-19 continuă să se apară și să răspândească, autoritățile ajung să impună purtarea de măști care să protejeze mult mai bine căile respiratorii. Dacă până acum masca chirurgicală, clasică, era norma, mai nou apar tipuri precum FFP 2 sau FFP 3 cu grad sporit de protecție. Dar, care este diferența majoră între cele textile, chirurgicale și cele mai performante?