Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Avocat clanul Duduienilor:
Avocat clanul Duduienilor: "Emi Pian nu era o persoană agresivă. Nu au fost găsite arme la locuința acestuia"
A treia zi de audieri în cazul uciderii liderului clanului Duduianu, Emi Pian, s-a soldat, astăzi, și cu percheziții domiciliare la louinta acestuia din Capitală. În urma perchezițiilor, procurorii nu au gasit arme, dar nici hainele pe care membrii familiei sale - implicați în răfuiala care i-a adus moartea liderului lor - le-ar fi purtat în sera crimei. "Nu au fost găsite haine din seara aceea.  A fost găsit doar un cuțit pe care îl are orice om în gospodărie. (...) Emi nu era o persoană agresivă. Nu a deranjat niciodată pe nimeni, nu umbla cu cuțite", a afirmat Violeta Podolianu, avocat al lui Ciprian Pian, fratele lui Emi Pian.
Coronavirus. Topul județelor cu cele mai multe infectări în ultimele 24 de ore
Coronavirus. Topul județelor cu cele mai multe infectări în ultimele 24 de ore
Țara noastră a ajuns, astăzi, la un total ÎNGRIJORĂTOR de 65.177 de cazuri de coronavirus confirmate la nivel național. Numai în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.415 de cazuri noi de contaminare și 43 de decese. Dintre cazurile noi raportate, 174 sunt în București, Capitala continuând să se afle pe prima poziție la capitolul cazuri noi confirmate, urmată de județele Vaslui (123), Argeș (77), Hunedoara (71) și Prahova (65). În Dâmbovița, numărul cazurilor noi confirmate a înregistrat o scădere, ajungând la 29. 
Lovitură DURĂ pentru turismul bulgăresc: Stațiunea Albena se închide din lipsa de turiști. Cum s-a ajuns la această situație
Lovitură DURĂ pentru turismul bulgăresc: Stațiunea Albena se închide din lipsa de turiști. Cum s-a ajuns la această situație
Lovitură dură pentru turismul bulgăresc! Stațiunea Albena a început închiderea treptată a hotelurilor ca urmare a scăderii considerabile a numărului de turiști. Se pare că Bulgaria ar fi ajuns în această situație după ce Germania a decis să suspende zborurile către coasta de nord a Mării Negre bulgare și a emis chiar o avertizare de călătorie în zonele Blagoevgrad, Dobrici și Varna, scrie Ziare.com. 
Percheziții de AMPLOARE în Dâmbovița într-un dosar de înșelăciune și fals cu un prejudiciu de 2.000.000 de lei adus unei unități bancare
Percheziții de AMPLOARE în Dâmbovița într-un dosar de înșelăciune și fals. Prejudiciu de 2 milioane de lei
Poliţia Română face, astăzi, 45 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în alte șase judeţe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ două milioane de lei unei unităţi bancare, prin înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. În acest dosar sunt cercetate 56 de persoane, relatează Realitatea PLUS.
Cel mai mare laborator de cocaină din Olanda, descoperit de polițiști! 17 persoane arestate
Cel mai mare laborator de cocaină din Olanda, descoperit de polițiști! Se produceau între 150 și 200 kg de cocaină pe zi
Poliţia olandeză a anunţat, astăzi, că a descoperit cel mai mare laborator de cocaină găsit vreodată în ţară. 17 persoane au fost arestate, dintre care 13 erau columbieni, și circa 100 de kilograme de droguri, precum şi mii de litri de substanţe chimice, au fost confiscate. Valoarea producţiei zilnice pe piața neagră se ridică în jurul sumei de 4,5 milioane de euro (5,3 milioane de dolari), relatează un comunicat de presă al poliției, potrivit dpa, citat de Agerpres.
Managerul Spitalului Județean Vaslui, internat de URGENȚĂ la spital ca urmare a infectării cu COVID-19
UPDATE Managerul Spitalului Județean Vaslui, transferat de URGENȚĂ în București. Este în stare gravă după infectarea cu COVID-19
UPDATE Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui, Ana Rinder, a fost transferată cu elicopterul la institutul "Matei Balș" din București, ca urmare a agravării stării de sănătate, după ce a fost confirmată COVID_19.  Se pare ca managerul a luat virusul chiar de la fiul sau, care s-a aflat in grupul celor 30 de tineri care s-au intors de urgenta de pe litoral, zilele trecute, deoarece in grupul lor se afla o fata confirmata pozitiv cu coronavirus. Este vorba despre controversatul caz al fetei ambulantierului de la Serviciul Judetean de Ambulanta (SAJ) Vaslui, considerat cazul zero al focarului din grupul adolescentilor plecati la Costinesti.
Noul an școlar, organizat pe ultima sută de metri. Ce se întâmplă cu elevii din toamnă
Noul an școlar, organizat pe ultima sută de metri. Ce se întâmplă cu elevii din toamnă
În mai puțin de cinci săptămâni va începe noul an școlar. La acest moment, condițiile în care se va desfășura activitatea sunt, în continuare, incerte. De parcă asta nu ar fi tot, scolile mai au la dispoziție doar o zi ca să transmită inspectoratelor datele despre câți elevi încap, fizic, la școală și de câte cadre didactice sau norme didactice ar fi nevoie pentru acoperirea tuturor claselor, relatează Realitatea PLUS.
Coronavirus. Topul județelor cu cele mai multe infectări în ultimele 24 de ore
Coronavirus. Topul județelor cu cele mai multe infectări în ultimele 24 de ore: Bucureștiul și Vasluiul, pe primele poziții!
Țara noastră a ajuns, astăzi, la un total de 62.547 de cazuri confirmate de COVID-19 la nivel național. Numai în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1215 de cazuri noi de contaminare și 35 de decese. Dintre acestea, 151 sunt în București, Capitala continuând să se afle pe prima poziție la capitolul cazuri noi confirmate, urmată de Vaslui - 113, Dâmbovița -71, Argeș și Bihor - câte 53 de cazuri fiecare, Prahova și Hunedoara - câte 51 de cazuri fiecare și Galați - 47.  
Situație DRAMATICĂ: Mexicul depășește pragul critic de 53.000 de decese. Columbia trece de 13.000
Situație DRAMATICĂ: Mexicul depășește pragul critic de 53.000 de decese. Columbia trece de 13.000
Bilanţul deceselor cauzate în Mexic de noul coronavirus a depăşit, astăzi, pragul de 53.000, numai în ultimele 24 de ore fiind raportate alte 705 victime ale COVID-19 şi 5.558 de cazuri noi de infectare, ceea ce face ca numărul total al contaminărilor să ajungă la 485.836, relatează www.worldometers.info. Țara cu al treilea cel mai grav bilanț din lume, după SUA și Brazilia, este tot mai aproape de scenariul cel mai rău previzionat de guvern. 
AVERTISMENT expert : Copiii sunt foarte contagioși. Au o cantitate de virus de o mie de ori mai mare în nas decât îți trebui ca să infectezi!
AVERTISMENT expert: Copiii sunt foarte contagioși. Au o cantitate de virus de o mie de ori mai mare în nas decât îți trebuie ca să infectezi!
Informațiile despre infecția cu virusul SARS-CoV-2 sunt, în continuare destul de lacunare, părerile fiind împărțite chiar și în rândul experților în ceea ce privește simptomele avute, modul de transmitere și gradul de infecțiozitate în cazul persoanelor asimptomatice. Un expert englez susține că este posibil ca infecția cu noul coronavirus să poată fi răspândită de copiii ca și cum ar răspândi răcelile obișnuite. 
Dezbateri aprinse, astăzi, la Senat, pe OUG privind majorarea alocațiilor copiilor. PSD vrea modificarea legii
Vot negativ la Comisia de Muncă din Senat pe OUG privind majorarea etapizată a alocațiilor copiilor
Comisia pentru Muncă din Senat a dat, astăzi, un vot negativ la Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) pentru majorarea etapizată a alocațiilor copiilor. Mai exact, OUG a primit 5 voturi de respingere, două voturi "pentru", două abțineri și o absență. Proiectul va intra în această după-amiază în dezbatere la Comisia pentru Buget din Senat. Camera Deputaților este for decizional în acest caz. PSD a anunțat deja că vrea respectarea dublării alocațiilor, astfel încât alocațiile să fie dublate cât mai repede, nu în 2022, așa cum vrea Guvernul. 
Drama unei tinere din Craiova: Nu poate să-și înmormânteze mama, moartă de 10 zile. Autoritățile se contrazic între ele
Infectată sau nu cu COVID-19? Drama unei tinere din Craiova care nu poate să-și înmormânteze mama, moartă de 10 zile
Dramă fără margini pentru o tânără din Craiova. Nu își poate îngropa mama moartă în urmă cu zece zile pentru că autoritățile cosideră că femeia a murit în urma infectării cu  COVID-19. Asta, deși analizele arată contrariu. Ba chiar și raportele medicilor se contrazic. În plus, în ciuda întregului haos, Direcția de Sănătate Publică (DSP) a decis să plaseze întreaga familie în izolare, informează Realitatea PLUS.