ARO Dragon, SUV-ul românesc-surpriză care a renăscut ARO

 

ARO a mai dat serioase semne de viaţă spre sfârşitul anilor '90, când uzina ARO Câmpulung a fabricat modelul Aro Dragon. Maşinile erau speciale pentru Armată şi au fost folosite în Afganistan, în perioada 1997-2001. Galeria Foto.ARO Dragon este şi el, din păcate, pe cale de dispariţie. Doar una singură mai este funcţională azi. ARO Dragon a fost fabricat la Câmpulung, în departamentul special de vehicule pe comandă CESAR, într-o serie destul de mică, potrivit 4tuning.ro. Era destinată pentru transmisiunile Armatei române în Afganistan. O parte din vehiculele construite au fost în Afganistan, dar unele nu.

Imagini cu acest ARO Dragon, în Galeria Foto.

ARO Dragon a fost construit pe baza unui ARO de serie cu ampatament lung, avand aceleasi detalii tehnice. Adica un motor diesel de 80 cp, tractiune 4x4 cu reductor si cam atat. Deşi a primit un blindaj uşor, care face ca automobilul să treacă de pragul celor 3 tone, se pare că motorul se descurcă bine. La interior este loc pentru 6 persoane, care beneficiaza de aer conditionat din fabrica.

Contul de Youtube "Şoferul" i-a făcut un review acestui ARO Dragon.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Tautan Alexandru
09 May 16:51
Auto Max Czech încă mai oferă spre vânzare cunoscutul automobil românesc. Deşi, ce-i drept, nu este vorba despre o producţie de autoturisme în adevăratul sens al cuvântului, firma din oraşul Hradec Karlove fabrică maşini noi ARO asamblând piesele procurate de peste tot din lume, chiar şi din Brazilia de acolo de unde, spre exemplu, se cumpără şasiurile.
Cu stima
Răspunde
0 0
veorica
09 May 13:26
totul vindut pe nimic de clica infractionala a ''politicenilor iubitori de patrie'' !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?