VIOLENŢE DIASPORA. Ponta, scenariu sumbru: Dragnea şi Carmen Dan au făcut o repetiţie pentru toamnă

 
Carmen Dan şi Liviu Dragnea
Carmen Dan şi Liviu Dragnea

Deputatul Victor Ponta a vorbit, duminică, la Târgu Jiu, despre violenţele de la protestele din 10 august. El a spus că ordinul ca jandarmii să acţioneze în forţă a fost dat de Liviu Dragnea şi că tot ce s-a întâmplat reprezintă o repetiţie pentru protestele care vor avea loc ca urmare a votului în Parlament cu privire la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.Deputatul Victor Ponta a declarat, într-o conferinţă de presă, că jandarmii puteau să evite violenţele, dacă doreau, dar că totul a fost premeditat, iar ordinul ca jandarmii să acţioneze în forţă a fost dat de Liviu Dragnea.

"Sunt absolut convins, în baza experienţei de prim-ministru, că s-a premeditat, s-a dorit şi s-au dat ordine în sensul în care să apară aceste violenţe. Nimeni nu poate să controleze violenţele, dar am fost patru ani prim-ministru şi am avut multe proteste în faţa Palatului Victoria şi înainte de aceste protese, de fiecare dată, am convocat ministrul de Interne, şeful Poliţiei Române şi şeful Jandarmeriei. M-au informat cel fel de protest este, câţi oameni participă, cine sunt şi de fiecare dată le-am spus că au ordin politic să evite violenţele. Jandarmeria, dacă are ordin, poate să evite violenţe. Patru ani nu aţi văzut în Piaţa Victoriei niciun jandarm şi niciun protestatar bătut. Ei ştiu cum pot să evite violenţe: nu răspundeţi la provocări, vă daţi în spate, îi filmaţi pe cei care sunt violenţi etc. Dacă tu le dai ordin jandarmilor ca în loc să nu reacţioneze la provocări să reacţioneze, să evacueze piaţa în orice fel, atunci înseamnă că ai premeditat, ţi-ai dorit şi eşti responsabil de ce s-a întâmplat. Nu este responsabil jandarmul care execută un ordin, ci cel care îl dă. Cel care îl dă este numai ministrul de interne, la solicitarea şi cu aprobarea directă a prim-ministrului. Noi, pentru că avem un stat paralel, care este la Scroviştea, doamna Dăncilă era în vacanţă şi se uita pe tabletă, atunci este clar că doamna Carmen Dan a primit ordinul de la Dragnea. Eu ştiu foarte bine, pentru că a fost prefect de Teleorman. L-am întrebat atunci pe Dragnea: «Liviu, cine e doamna? Eu garantez. Te rog s-o pui prefect. Garantez 100%»", a spus Victor Ponta, citat de adevarul.ro.

Victor Ponta este de părere că, în toamnă, vor fi noi proteste, iar violenţele din 10 august au fost doar o repetiţie pentru ceea ce urmează să se întâmple.


"Cred că au vrut să strice ideea că diaspora se mobilizează. (...) Faptul că au venit mulţi oameni pentru domnul Dragnea nu a fost un mesaj bun. Eu mă aşteptam să vină 1.000 de oameni, nu atât de mulţi. Prin violenţe au încercat să strice acest miting. Cred că au făcut o repetiţie. Vă rog să vă gândiţi că în luna septembrie sau octombrie cel târziu, la noi la Parlament o să vină din nou la vot, de la Curtea Constituţională, Codul Penal, Codul de Procedură Penală şi s-ar putea să vină şi amnistia şi graţierea. Cu siguranţă, acestea au provocat şi data trecută manifestaţii în Parlament. A fost prima dată în cei patru ani de mandat când nu am putut intra pe la intrarea principală pentru că erau foarte mulţi oameni care protestau. Cred că domnul Dragnea şi cu doamna Carmen Dan au făcut o repetiţie pentru ceea ce urmează să fie în toamnă. Din punctul meu de vedere, au greşit grav şi îi sfătuiesc şi le cer ca nu cumva să mai repete violenţele din 10 august. Cu siguranţă vom avea proteste în Bucureşti cu ocazia rediscutării în Parlament a Codului Penal, Codului de Procedură sau cu ocazia adoptării Ordonanţei de Urgenţă privind amnistia şi graţierea, iar atunci a creat acest scenariu, că ne ducem şi îi batem pe cei din piaţă, că sunt cu statul paralel, vor să dea lovituri de stat sau alte lucruri de acest fel. Ştiu că domnul Toader a insistat şi vineri la domnul Toader Tudorel şi, dacă se va da, vor fi proteste foarte mari", a spus Ponta.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
johnneil
17 Sep 01:34
Bolsevicii vechi si noi. Aceleasi pramatii nenorocite.
Răspunde
0 0
Radu Humor
16 Sep 18:55
Mare canalie acest ţuţăr care şi-a dat demisia fugind ca un mîţ căcăcios !
Răspunde
0 0
Aveti cuvțntul ,dle Ponta !Pe bune ,micuțule !
16 Sep 17:25
Dacă mai dati ce spune acest om, lipsit de calitatea umana,un farseor,un colaborator al serviciilor,un vagabond pe sub podurile franceze,atunci nu imi stricati ziua ,ci va compromiteti ca un sait serioas.Dle P.,ati dat indicatii jandarmilor sa nu atace hastagii? E forte bine ?Ati dorit caderea guvernului Dăncilă ? Păi spuneti așa neicușorule ?Si veneti voi ,securistii ,la guvernare ?În mintea bolnava de ură si mocirlită de prostie,dl Ponta nu vede ca statul de drept respecta alegerile și structura rezultată,iar infractorii,hasthagi sau din diaspora au o obligatie primară .să asculte de ei care conduc România ,in spetă jandarmii.In America,dl Ponta,ca nu aveti de unde să stiti,dacă un jandarm ordona ceva,urmeză or executaerea ,or glontul.La noi urmeaza ,are cuvantul .Dl Ponta !
Răspunde
0 0
Andrievici
16 Sep 17:42
10 Tovaräsu, dacä matali numesti lichelele asta care fac Romänia de rusine, alesi ai poporului ,inseamnä
cä sau esti orb si surd- ceea ce nu cred ,pentru cä stii sä scrii tämpenii, sau esti la fel de ticälos
ca ei.
0 0
Mihai S
16 Sep 18:40
2 Se vede clar, comentariul acesta apartine lui Dragnea. Limbajul, constructia frazelor, cuvintele, sint comune felului de exprimare a lui Dragnea.
Dragnea trebuie sa fi foarte disperat. Te inteleg. Nu mai ai mult, si asta pentru ca ai vrut prea mult. Nu te sti multumi cu masura. Nu se poate. Suedezii au o vorba: "a luat o imbucatura prea mare".
Nu imbuca mai mult decit poti mesteca si apoi inghitii, risc de innec.
Un om destept stie cind nu mai tine vraja.
Ai reusit sa-ti distrugi puntile, nu mai ai drum de intoarcere. Sper sa fi facut si serviciul acesta partidului tau.
0 0
Un cetățean
16 Sep 17:19
Era o vorba in popor pe vremea guvernarii Ponta:PUIE M**TA. Acum o inteleg perfect. Este o rusine acest om!
Răspunde
0 0
ROMULUS GHEORGHE
16 Sep 15:37
P e cine inciti mai derbedeule ??? Tu ,Coldea Ghita a-ti distrus firmele romanesti ;pentru acest lucru ve-ti plati jefuitori de neam si tara
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?