Ministrul Liviu Pop lovește din nou! "Cer scuze anticipat pentru greșelile pe care le-am făcut"

Broşura "Professorium - Întrebări şi răspunsuri pentru învăţământul preuniversitar" de Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, destinată atât profesorilor, cât şi liderilor de sindicat.
Broşura "Professorium - Întrebări şi răspunsuri pentru învăţământul preuniversitar" de Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, destinată atât profesorilor, cât şi liderilor de sindicat.
FOTO: www.ziare.com

De-a lungul timpului, ministrul Educaţiei a făcut mai multe greşeli gramaticale şi de exprimare. Acesta a fost sancţionat de fiecare dată, iar săptămâna aceasta mai mulţi oameni au ieşit în stradă pentru a-i cere demisia în cadrul unui protest inedit "Biblioteca pentru Pop". Acum Liviu Pop face o nouă gafă monumentală, tocmai în contextul unei discuții despre erori și greșeli.Ministrul Educatiei, Liviu Pop, si-a cerut scuze "anticipat" pentru greșelile pe care le-a făcut, la finalul unui interviu în care a explicat diferența dintre greșeală și eroare, potrivit Hotnews.ro.

Explicatiile ministrului vin dupa ce a fost criticat pentru ca a spus ca "greșelile se pot corecta, dar erorile nu".

"Sotia mea este profesor de engleza, cand i-am explicat din punct de vedere matematic, cum contribuie erorile de sistem, ce se intamnpla cu eroarea, de asta ii spune marja de eroare, avem teoria erorilor in sondare", a spus ministrul.

"A gresi e ceva personal, cand faci o eroare pe sistem poate duce la dezastru, e o privire strict matematica. Am vazut, intentionat urmaresc sa vad reactia, unii au cazut in capcana. Incet-incet vor vedea cei care privesc cuvintele din prisma sinonimelor", a adaugat ministrul la Digi24.

La incheierea emisiunii, Liviu Pop a spus: "Cer anticipat scuze pentru greselile pe care le-am facut, va asigur ca nu voi face nicio eroare".

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, şi-a analizat și la o altă televiziune ”perlele” din ultima perioadă, printre care şi discursul susţinut în Senat, în care a spus că ”greşelile se pot corecta, erorile nu”. Cât despre folosirea cuvântului „genunche“, Pop s-a apărat spunând că e regionalism din Maramureş.

"Este esenţial faptul că greşelile se pot corecta, erorile nu"

"E un discurs pe care l-am scris în cunoştinţă de cauză şi fiind absolvent de matematică. Mulţi nu ştiu că există eroare de sistem, că există un curs de teorie a erorilor, că în lume sunt academicieni şi savanţi care au lucrări de doctorat pe tema erorilor şi unii dintre ei mai folosesc şi greşeala erorilor, dar asta e o altă discuţie. Contextul a fost pe zona gazetei matematicii. Eu am avut un semestru întreg în facultate examen pe teoria erorilor", a explicat Liviu Pop.

"Totul este sub control, operaţia la genunche a decurs bine".

"Genunchele e un cuvânt pe care îl folosim des în Maramureş. Atunci eram în spital, cu gândul acasă. E un regionalism din Vişeul de Jos", s-a apărat ministrul Educaţiei, referindu-se la un mesaj publicat pe Facebook, după o operaţie la picior.

Perlele de pe blogul ministrului Educaţiei:Mă tem să nu ne îndreptăm spre o GAURĂ NEAGRĂ a educaţiei

Bloggerul Pop nu rata nici un prilej pentru a „faulta” limba română.

Odată cu intrarea în politică, în 2012, abordarea actualului ministru al Educației s-a schimbat. Postările sale sunt, evident, trecute prin „filtrul” unui profesionist, astfel că greșelile de ortografie au dispărut.

AngajatorulMeu.ro a cules câteva dintre „perlele” de pe blogul lui Liviu Marian Pop, din vremurile când membrul guvernului Tudose era foarte activ în mediul online.

"Biblioteca pentru Pop". Protest cu cărţi în Piaţa Victoriei pentru demisia ministrului Educaţiei

Un protest inedit împotriva ministrului Educaţiei, Liviu Pop, a avut loc marţi, în Piaţa Victoriei din Capitală: bucureștenii au cerut demisia ministrului Pop și i-au adus ca mesaj câte o carte.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?