Teatrul Nottara se redeschide oficial pe 10 octombrie

 

Teatrul Nottara se redeschide oficial pe Bulevardul Magheru, din 10 octombrie, odată cu debutul festivalului FestIn pe Bulevard, a anunţat, marţi, Marinela Ţepuş, directorul instituţiei. Clădirea a fost reexpertizată tehnic şi se încadrează în clasa de risc seismic II, având şi aviz de funcţionare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a declarat directorul instituţiei pentru News.ro.

Marinela Ţepuş a explicat că în aceste opt luni cât activitatea teatrului a fost întreruptă în sediul din Bulevardul Magheru, s-a realizat o igienizare, iar spaţiul a fost folosit pentru depozitare.

”S-a igienizat şi în aceste opt luni cât am lipsit, acest spaţiu a fost folosit ca depozit. Am continuat ce nu am apucat să facem. Am achiziţionat scaune noi, care nu apucaseră să fie montate, pentru că a venit legea peste noi şi nu ne-au mai aprobat nimic. Ceea ce trebuie făcut este ca acestui imobil să i se facă şi nişte operaţii în profunzime, nu doar un lifting uşor, cum a primit acum”, a declarat Marinela Ţepuş, directorul Teatrului Nottara.

Actorii şi spectatorii sunt în siguranţă, pot veni la teatru, sunt asigurări date de manager.

”Clădirea teatrului are expertiză tehnică făcută după normele europene în vigoare, fiind încadrată în clasa de risc seismic II. Înseamnă că în această clipă ieşim de sub incidenţa legii. Numai că a apărut un «zmeu», numit Inspectoratul de Stat în Construcţii, care ar trebui să dea un aviz astfel încât Primăria să ne scoată de pe lista cu bulină. Noi ştim că risc II înseamnă reabilitare. Şi o vom face. Suntem conştienţi. Această clădire nu are nimic la structură. Această expertiză nu ne ajută nici să fim mai şubrezi, nici mai puternici. Clădirea e aceeaşi. Singura problemă gravă este că acea bulină din 1996 a fost fals pusă din cauza unor interese imobiliare. Ştim cu toţii că se vindeau apartamente în aceste imobile cu 30% mai ieftin, aşa se face că în 1996 - 1997 s-au făcut două expertize (nici asta n-ar fi fost voie), pentru că aici e un complex format din trei obiective, iar complexul important numit Sală nu a fost expertizat”, au fost explicaţiile Marinelei Ţepuş. 

Expertiza tehnică a fost realizată potrivit Legii 282/2015, publicată în Monitorul Oficial în noiembrie 2015.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?