Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

NewsIn: Moldovan spune că echipa e pregătită pentru meciul cu Steaua şi vrea să debuteze în forţă

Monday, 16 February 2009, 13:01 Sursă: NewsIn

"Sunt mulţumit de cantonamentul din Antalya, băieţii s-au comportat foarte bine. Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere pentru returul campionatului. Aşteptăm cu nerăbdare debutul returului pentru că perioada de pregătire a fost foarte lungă, suntem la limita răbdării pentru că vrem să redescoperim competiţia adevărată. Suntem pregătiţi pentru a face un meci mare în Ghencea. Respectăm Steaua, dar atât şi nimic mai mult. Am mare încredere în echipă că se va prezenta la parametri maximi în acest meci. De când s-a terminat turul mă gândesc la acest meci care e foarte important pentru noi. Vreau să debutăm în forţă în retur", a spus Moldovan.

Fostul internaţional român este convins că echipa va realiza obiectivul impus de conducere şi anume clasarea pe un loc de Cupa UEFA la finalul sezonului. "S-au schimbat multe la Vaslui, e o echipă nouă, vreau să construiesc o echipă ambiţioasă, performantă şi să obţinem ceea ce ne-am propus, calificarea în Cupa UEFA. E un obiectiv realizabil. Trebuie să confirmăm aşteptările. Muncim mult pentru a realiza acest obiectiv. Sper să fim surpriza plăcută a returului, nu numai eu, şi băieţii, şi patronul. Vreau ca la finalul returului să fim calificaţi în Cupa UEFA. E prea devreme să mă gândesc la altceva", a explicat acesta.

Tehnicianul susţine că vrea să rămână la Vaslui cel puţin până la încheierea actualului contract, valabil până în 2011, fiind convins că poate realiza performanţe la gruparea moldavă. "Eu mai am doi ani şi jumătate de contract cu FC Vaslui şi vreau să realizez multe cu FC Vaslui. Simt că am potenţial şi pot face tot ce îmi propun. Le vom lua pe toate pe rând, acum ne gândim doar la calificarea în Cupa UEFA. Îi mulţumesc domnului Porumboiu pentru încrederea acordată, comunicăm foarte mult şi ne dorim să realizăm performanţe cu Vasluiului. Sunt ambiţios, sunt la început de drum şi vreau să fac multe", a afirmat Moldovan.

Acesta s-a declarat mulţumit şi de evoluţia jucătorilor achiziţionaţi în această iarnă, evidenţiindu-l pe brazilianul Wesley Lopes. "Din moment ce Wesley a marcat cinci goluri în şase meciuri, vă daţi seama că nu pot fi decât foarte mulţumit de randamentul lui. Aştept multe de la el în retur şi sunt sigur că va răspunde pozitiv la cererile mele. Mi-au plăcut şi restul băieţilor care au venit acum, Akapo, Farkaş, Zubar, Pavloci şi restul, sunt jucători foarte buni. Am adus jucători inteligenţi şi chiar dacă mai trebuie puse la punct relaţiile de joc, sunt sigur că ei vor înţelege ce le cer fără să le explic prea multe".

Tehnicianul a dezvăluit că şi-a conturat deja echipa de bază pentru meciul cu Steaua, iar singurii români care au şanse să fie titulari sunt Cânu şi Gheorghiu. "În mare mi-am făcut echipa, e conturat deja primul 11. Dintre români, Cânu şi Gheorghiu sunt jucători de bază la noi, cel puţin aşa a fost în cantonamente. Eu vreau ca jucătorii să facă primul 11, să mă pună în dificultate când trimit echipa în teren, să mă contrazică atunci când îi trimit pe teren din postura de rezervă şi să joace foarte bine. Am mare încredere în ei", a explicat acesta.

Viorel Moldovan a ţinut să precizeze şi motivele pentru care Lucian Burdujan şi Cristian Hăisan au fost trimişi la echipa a doua pe termen nelimitat. "Prin comportamentul lor au forţat decizia mea. Eu nu am nimic cu ei, dar nu pot să tolerez actele de indisciplină. Burdujan a avut o ieşire inexplicabilă pentru un jucător profesionist, pe care eu nu am mai întâlnit-o în carieră. Eu chiar am încercat să-l ajut, dar el cred că a vrut altceva. A jignit doi membri ai staff-ului tehnic şi un oficial. Vreau disciplină, nu mă interesează ce jucător a greşit, plăteşte. Cu Hăisan nu mai ştiu ce să fac. A înţeles prea puţin din ce înseamnă concurenţa, nu s-a ridicat la pretenţiile noastre, el a avut un conflict cu antrenorul de portari, aşa că am decis să îl trimit şi pe el la echipa a doua. Nici el nu ştie ce vrea de la viaţă, ba vrea să rămână la echipă, ba vrea să plece", a declarat antrenorul Vasluiului.

Fostul internaţional susţine că are destui jucători care îl pot înlocui pe algerianul Ahmed Madouni, al cărui transfer la FC Vaslui a eşuat după ce nu a trecut vizita medicală. "Nu e nicio problemă că nu mai vine, am la dispoziţie alţi jucători la fel de valoroşi precum Madouni. Îi am pe Akakpo, Zubar, Cânu, Farkaş, Buhuş, Markovic, nu vor fi probleme pe acest post. În cazul lui Madouni au fost ceva probleme la vizita medicală, nu ştiu prea multe. Ştiţi cum e, au fost şi jucători care au evoluat până la o anumită vârstă şi nu li s-a descoperit nimic, iar pe la 28-30 de ani au avut probleme, cum a fost cazul lui Kovacevic", a opinat acesta, adăugând că îşi mai doreşte un portar în lot, care va ajunge la Vaslui săptămâna viitoare.

FC Vaslui a încheiat turul de campionat pe locul 9, cu 25 de puncte, şi în prima etapă a returului va întâlni, în deplasare, vicecampioana Steaua, într-un joc programat pe 27 februarie de la ora 20:45.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri