Romania 2019, noi ediții incendiare. Caravana ajunge, în acest weekend, la Sibiu și Alba Iulia

Friday, 18 October 2019, 19:14, Sursă: REALITATEA TV

Cozmin Guşă vă invită la o nouă ediţie România 2019, sâmbătă, de la ora 20:30. Emisiunea va fi în direct de la Sibiu, oraşul de care s-a îndrăgostit toată Europa, după cum a spus preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în timpul summitului organizat în ţara noastră, de Ziua Europei. Caravana România 2019 se mută, dumincă, la Alba Iulia. Ediţia finalului de weekend începe tot la ora 20:30.

Adaugă părerea ta

Anul acesta, cel mai important eveniment din ţara noastră a avut loc la Sibiu. Ziua Europei a fost sărbătorită de toţi liderii blocului comunitar, cu ocazia summitului organizat de Administraţia Prezidenţială. Pe 9 mai, prima capitală culturală europeană din România a devenit şi Capitala politică a Uniunii Europene.

În total, au fost în ţara noastră 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, 900 de jurnalişti şi 100 de translatori. Oficialii europeni au fost întâmpinaţi de 2.000 de oameni, în Piaţa Mare. O parte dintre cei care au aplaudat prezenţa liderilor în centrul Sibiului au avut ocazia să dea mâna cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Oamenii au scandat numele şefului statului român, Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului.

Preşedintele României a precizat atunci că summitul, la care au participat cei mai importanţi lideri europeni, a fost unul de succes, în care s-au stabilit direcţiile blocului comunitar. În timpul reuniunii, care a avut loc în sediul Pimăriei, a fost semnată şi "declaraţia de la Sibiu", un apel prin care europenii au fost îndemnaţi să voteze la alegerile europarlamentare.

După oraşul care i-a încântat pe liderii europeni, caravana România 2019 ajunge într-un alt loc de poveste. Ediţia finalului de weekend a emisiunii se va difuza de la Alba Iulia, oraşul din inima României, simbolul Marii Uniri.