Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un șomer din Bihor care a candidat fără să promită nimic, ales consilier local în al doilea oraș ca mărime din județ

Tuesday, 29 September 2020, 11:14 Sursă: Realitatea.net

Potrivit sursei citate, Alexandru Degau a strans 248 de voturi in postura de candidat independent pentru functia de primar si 383 de persoane au votat pentru a-l trimite in Consiliul Local, trecand peste minimul de 300, cate erau necesare pentru a-si castiga acest drept. "Multumesc alegatorilor mei! Nu am sa va dezamagesc, jur", a transmis, luni, proaspatul consilier local.

Alexandru Degau este fiul fostului director al Bancii Nationale a Romaniei, sucursala Bihor, si a decis sa candideze la Primaria Beius in primavara, iritat de faptul ca administratia locala refuza sa-i raspunda la solicitarile pe care le-a inaintat pentru a afla modul in care se cheltuie banii publici in conditiile in care firma familiei sale, infiintata cu 28 de ani in urma, e cel mai mare contributor la bugetul Beiusului cu peste 66.000 lei din impozite si peste 100.000 lei din impozitul pe salarii, anual.

Degau este inginer electromecanic, dar prefera munca fizica, scrie ziare.com. El a lucrat la dezafectarea unor mine in Petrosani, in Ungaria la realizarea investitiei BMW, la lucrari de infrastructura, a fost sofer profesionist pe masini grele, buldozere, excavatoare, camioane, portar la restaurant, muncitor in constructii in strainatate, iar in ultima perioada intr-o firma irlandeza care fabrica mancare de caini si intr-un port in Belgia.

Pe langa acestea, insa. Alexandru Degau e sportiv, detine centura neagra la taewkondo si aikido, iar in 2016 a facut parte din lotul Romaniei la Campionatul European de Taekwando unde, la 47 ani, a obtinut titlul de campion european.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ