Marcel Ciolacu, întrebare incomodă pentru Iohannis: Unde este criza în România?

Wednesday, 11 December 2019, 07:47 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că alegerile anticipate se fac atunci când este o criză, iar în prezent în România există guvern, preşedinte, Parlament.

"Anticipate sunt când există o criză. Mă uit că avem un guvern, avem un preşedinte ales, avem un Parlament, anul viitor urmează alegeri, care este logica anticipatelor? Anticipate se fac când nu se poate crea o majoritate care să dea un guvern. Unde este criza în România? Nu poţi să faci anticipate pentru că, într-un anumit moment, un anumit partid stă mai bine în anumite sondaje”, a spus Ciolacu.

Declaraţiile vin în contextul în care Guvernul Orban a început o adevărată campanie de asumare a răspunderii. Din tabăra PSD, președintele interimar Marcel Ciolacu a declarat că partidul său va depune o moțiune de cenzură dacă liberalii își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Guvernul ar putea fi demis cu voturile PSD, UDMR și ale parlamentarilor minorităților naționale care votează alături de social-democraţi. În total, s-ar aduna chiar mai mult decât cele 233 de voturi necesare pentru adoptarea unei moțiuni de cenzură. Dacă guvernul este demis, președintele poate face două propuneri consecutive de premier care să fie respinse de Parlament, după care pot fi declanșate anticipatele. 

 

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-11 08:12:08
Florian

In mintea lui ,refuza sa inteleaga ca actuala class political nu ne reprezinta! Parlamentul nu este al poporului , adunatura de oportunisti! Privilegii peste avantaje enorme fata de majoritatea cetatenilor! In interesul lor voteaza cu doua maini ,pt dreptate sunt impotriva ! Da aceasta este criza , saracul Roman e strans cu usa an de an ! Cu biruri si birocratie stufoasa ! Ca si Bucuresti , parlamentul este sufocat de oameni legati de scaune care nici nu vor sa auda de cei ddin Strada ! Si as putea continua toata ziua cu motive !

2019-12-11 08:17:26
Paine si circ in Romanica

Ieri intrebam de ce oare angajatorii lui Santa Klaus au pus Guvernul Bufonilor, format numai din plevusca PNL, cea lipsita de simtul penibilului, oameni din gargara Fuckbook si media de cancan, bujetari plicari etc... Iata o explicatie: sacrifica incompetentii astia pentru anticipate, nu gasesc lata explicatie pentru aparitia lui Orban, Turcansi Citu , mai sunt si altii dar nu au valoare media asa ca nu am sa-i nominalizez. PNL are oameni capabili sa faca fata in ministere, pe unii ii stimez chiar vechi cunostinte fiind. Nici ei nu stiu pentru ca nici in PNL nu se iau decizii la nivel de organizatii, vine Santa K cu lectia invatata de la angajetori si o impune dictatorial.

2019-12-11 10:15:04
Unde este criza în România?

Bine bre, pai voi sinteti criza bre, de treizeci de ani! Va titiie dosul! daca se fac acu alegeri luati max 20% deci stati linistiti.. pt ca puteti.Poate se implineste si referendumul "300"!

2019-12-11 10:43:29
Constantin Gadea

DRAGNEA SA FIE JUDECAT pentru faptele infractionale din dosarele penale: Tel Drum, Hotelul Turris, GAS Salcia, Insula Belina, Afacerea Brazilia, Jaful de la Ministerul Dezvoltarii, Podul nereparat, Concesiunile de terenuri agricole si de paduri din Teleorman, Blocul cu patru etaje din Bucuresti si cate or mai fi altele. Dar fara taraganarea care dureaza de ani multi. SECURISTUL DAN VOICULESCU sa fie rejudecat in dosarul ICA, in care a fost condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare si la despagubirea statului roman cu 60 de milioane de euro pentru prejudiciile aduse tarii cand a furat Institutul de Cercetari Alimentare. Megaescrocul a fost eliberat din inchisoare in mod fraudulos, fara sa achite datoria de 60 de milioane de euro statului. Si mai trebuie judecat si in dosarul Crescent, pentru delapidarea a trei sute de milioane de dolari, obtinuti din vanzarea activelor filialelor Securitatii si din sumele sosite de la exporturi in 1990, cum a stabilit Comisia canadiana. Mai fra

Alte articole din: Ultimele Stiri