Cele mai bizare curiozități despre corpul uman pe care trebuie să le știi

Wednesday, 17 April 2019, 14:07 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Oricât de bine consideri că îţi cunoşti corpul, ai mereu lucruri de aflat pe care nu le știai. Corpul uman este ca un fel de enciclopedie, care continuă să-i uimească chiar și pe oamenii de știință. Iată mai jos o listă cu cele mai bizare și interesante lucruri despre corpul tău.

Curiozități despre gura ta

Deși sună ciudat, există un loc în corpul tău unde numărul de bacterii poate depăși numărul tuturor oamenilor de pe Pământ. Este vorba despre gură, care oferă un mediu propice bacteriilor.

Ca să faci un calcul, doar un mililitru de salivă conține o sută de milioane de bacterii. De fapt, putem vorbi despre un adevărat ecosistem unde se dezvoltă peste 600 de specii de bacterii și sute de specii de fungi, protozoare, ciuperci și viruși.

Un alt secret despre gura ta ar fi că poți să simți un gust în 0.0015 secunde, adică mai repede decât poți să clipești. Și știai că fiecare dintre noi are o limbă unică?  Este ca un fel de amprentă.

Curiozități despre oasele din corpul tău

Femurul este cel mai mare os din corpul tău, este mai tare ca oțelul și reprezintă cam un sfert din înălțimea ta. Însă, ceea ce poate nu știai este că acesta poate suporta o greutate de 30 de ori mai mare decât cea a corpului omenesc.

Mai multă forță decât crezi tu ai chiar și în degetul mic de la mână, mai exact degetul mic contrubuie la forța mâinii cu peste 50%. Altfel spus, jumătate din forța mâinii tale stă în degetul mic.

Cele mai multe oase din corpul nostru se regăsesc în picioare, mai exact 25%. Astfel, când facem un pas, corpul utilizează peste 200 de mușchi diferiți. „În timpul vieții putem parcurge 160.934 de kilometri. Asta pentru că, scheletul uman se reînnoieşte o dată la zece ani”, conform cercetătorilor.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri