Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Mărturiile unui român stabilit în Florida! De ce a ales să rămână în calea uraganului Irma

Saturday, 09 September 2017, 20:23 Sursă: REALITATEA.NET

”Locuiesc într-o casă nouă care a fost construită după uraganul Andrew și sunt niște standarde clare. Locuințele trebuie să reziste, sunt panouri care baricadează practic locuințele construite dupa 1992, trebuie să reziste unui uragan de categoria 5. Am pus panourile respective, am luat apă și alimente și suntem pregătiți. Am mai trecut printr-un uragan în 2004.”, a precizat românul stabilit în Florida din 1999. 

Sorin Roiban a mai precizat că o parte masivă din populație a fost evacuată și susține că cel puțin 3 milioane de locuitori vor fi afectați de uraganul Irma. 

”În momentul de față este liniște, este liniștea de dinaintea furtunii. Practic foarte mulți au și plecat din Florida unde va lovi uraganul, iar restul deja s-au pregătit și așteaptă și chiar speră ca uraganul să se îndepărteze puțin, să lovească coasta de vest, nu cea de est, dar distanța este de vreo 200 de kilometri, deci o să fim afectați și noi.”, a mai transmis românul. 

”Este și puțin alimentată de mass media toată treaba asta”, a mai completat românul, susținând că și anul trecut a fost o alertă de uragan, s-au baricadat în case, și a fost destul de slab. 

Uraganul Irma este cel mai intens și mai longeviv ciclon tropical din istorie. De categorie maximă 5 și cu o durată de peste 57 de ore, uraganul e cel mai puternic înregistrat vreodată în Oceanul Atlantic și una dintre cele cele mai violente cinci furtuni care lovesc bazinul Atlantic în ultimii 82 de ani. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL