Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lovitură pentru dascăli. Salariile întârzie

Wednesday, 14 February 2018, 15:54 Sursă: REALITATEA.NET

Sindicatele au anunțat că joi se vor duce la ministerul Educației pentru a cere lămuriri.

Președintele FSLI sector 1, Sorin Dragne, a explicat, la Realitatea TV, că până la această dată în ţară, dar şi în Capitală, nu s-au primit salariile. Există, spune Dragne, unele judeţe în care banii s-au primit, dar s-au primit promisiuni şi amânări.

"S-au deschis liniile de finanţare, asta înseamnă că va mai dura, indiferent cât de urgentat vor lucra trezoreriile, pentru ca banii să intre astăzi până la ora închiderii băncilor. Acum este ora 15 şi marea majoritate a angajaţilor din învăţământ din Capitală nu au primit banii, există, probabil, doar unele excepţii", a spus Dragne, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

Problemele au apărut de la trecerea, plătirea salariilor de la Consiliile Locale la MEN şi, spune Dragne: "Ziua de salariu a devenit pentru toată lumea 14 ale lunii, dar nu a fost respectată nici în ianuarie când s-au primit pentru decembrie, nici acum, în februarie. Nici nu aveau cum să se plătească salariile, de vreme ce inspectoratele sunt depăşite de volumul de muncă pe care îl au.

De exemplu, duminică seara abia a apărut ultima variantă în legea salarizării. Vreau ca ministrul să ne explice dacă în programul de guvernare era prevăzut că salariile vor întârzia".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL