Lovitură de teatru în cazul semafoarelor "atacate de hackeri". Ce spun procurorii

Wednesday, 16 January 2019, 12:28 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Răsturnare de situație în dosarul semafoarele din Capitală, despre care Primăria a spus că ar fi fost accesate ilegal în urmă cu câteva săptămâni: anchetatorii spun că ar putea fi doar o "defecţiune tehnică"!

Procurorii au ridicat mai multe laptopuri de la Compania Municipală a Managementului în dosarul privind semafoarele din Capitală care ar fi fost accesate ilegal, au precizat surse apropiate anchetei, care mai subliniază că există şi ipoteza ca, de fapt, să fi fost vorba de o defecţiune tehnică.

Anchetatorii iau în calcul, în cauza privind semafoarele din Capitală, care ar fi fost accesate ilegal în urmă cu câteva săptămâni, să fie vorba de o defecţiune tehnică şi nu de o intervenţie a cuiva, au precizat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei.

Potrivit aceloraşi surse, procurorii au ridicat mai multe laptopuri, în cursul zilei de marţi, de la Compania Municipală Managementului Traficului, pentru mai multe cercetări.

DIICOT a preluat cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal în Bucureşti, procurorii deschizând dosar penal pentru fapte pentru infracţiunile de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice.

Potrivit PMB, în data de 28 şi 29 decembrie, reprezentanţii Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti S.A. au depus o plângere penală după ce ar fi avut loc accesări ilegale ale echipamentelor de semaforizare, „cu potenţiale consecinţe deosebit de grave".

„Menţionăm faptul că, din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunoştinţele şi echipamentele necesare, pot să acceseze automatele de dirijare şi să modifice diagramele. Atragem atenţia că asemenea acţiuni sunt ilegale şi pot avea consecinţe deosebit de grave asupra circulaţiei automobilelor şi siguranţei pietonilor", mai transmit reprezentanţii PMB.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat atunci că mai mulţi angajaţi au fost chemaţi la secţia de poliţie pentru a furniza eventuale informaţii care pot duce la concluzii în ancheta privind accesarea ilegală a semafoarelor.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL