Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FBI a primit un "cadou de Crăciun" de la hackerii din Coreea de Nord care au pus pe jar SUA

Sunday, 21 December 2014, 19:41 Sursă: REALITATEA.NET

Un e-mail care pare să vină din partea Guardians of Peace (GOP), grupul care a revendicat atacul de luna trecută asupra sistemelor informatice ale Sony, a fost trimis sâmbătă mai multor jurnalişti, potrivit Mediafax.

Mesajul, al cărui subiect este "Informaţiile care te interesează", conţine adresa web a unei pagini de pe site-ul Pastebin cu un mesaj intitulat "Cadou de Crăciun", luând în derâdere FBI-ul, care, vineri, a identificat Coreea de Nord ca fiind sursa atacului.

"Rezultatul anchetei FBI este atât de excelent, că aţi fi putut vedea ce făceam cu ochii voştri", precizează textul, care apoi redirecţionează cititorul către un videoclip de pe YouTube. "Vă felicităm pentru succes. FBI este cel mai BUN din lume", mai scrie în mesaj, în limba engleză, cu câteva greşeli.

Clipul video, care pare să fie adresat FBI-ului, îi numeşte pe investigatori idioţi şi conţine texte scrise într-o altă limbă decât engleza.

Potrivit hollywoodreporter.com, este imposibil de ştiut dacă, de fapt, e-mailul a fost trimis de GOP, pentru că, spre deosebire de mesajele anterioare, nu conţinea legături web spre documente confidenţiale ale Sony. Totuşi, mesajul are un format similar celorlalte trimise grupul de piraţi.

GOP a folosit, de asemenea, site-ul Pastebin când a publicat documente ale Sony, printre care se aflau mii de numere de asigurare socială a unor foşti şi actuali angajaţi ai companiei, e-mailuri jenante şi informaţii financiare confidenţiale. Subiectul e-mailului este identic cu cel folosit în alte mesaje transmise de GOP.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL