Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gabriela Firea, anunț important despre scrutinul din 6 decembrie. Ce amendament au depus social-democrații la Legea electorală

Wednesday, 11 November 2020, 14:10 Sursă: Realitatea.net

"Apārām dreptul la vot al persoanelor aflate în izolare din cauza pandemiei. Asearā, parlamentarii social-democrati au depus în Parlament un amendament la Legea electorală care include și o procedură specifică pentru persoanele care nu se vor putea deplasa la secția de votare din cauza restricțiilor impuse de guvern în starea de alertă sau din cauza izolării la domiciliu ca urmare a contactului cu o persoană pozitivă.
 
Cu premeditare au lăsat acești votanți în imposibilitatea de a-și exercita dreptul de vot. Ei nu au niciun act medical pentru a putea face solicitarea de urnă mobilă. Deci nu pot vota. Ceea ce înseamnă o încălcare gravă a dreptului la vot pe care este clădită democrația din țara noastră", se arată în mesajul postat de Firea.

În declarația făcută în cadrul conferinței de presă de astăzi, Gabriela Firea a criticat ultimele măsuri ale Guvernului Orban, spunând că ele „arată cinism", dar și faptul că guvernanților "nu le pasă de români”.

 "Colegii mei parlamentari au depus ieri în Senat un amendament la legea electorală care să creeze cadrul legal astfel încât românii, probabil foarte mulți din cauza deciziilor dure și incorecte ale Guvernului, se vor afla pe 6 decembrie în carantină sau în izolare. Este evident încă de pe acum că vor fi sute de mii de români în carantină sau în izolare care, potrivit actualei legi, nu ar fi putut vota, nu ar fi avut cadrul legal să solicite urna mobilă și atunci dreptul lor constituțional ar fi fost încălcat”, a spus candidatul PSD la parlamenatrele din decembrie.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL