Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fiica preşedintelui CJ Prahova Mircea Cosma, pusă sub CONTROL JUDICIAR

Tuesday, 18 March 2014, 18:03 Sursă: Mediafax

Anchetatorii au emis, vineri, o ordonanţă prin care dispuneau controlul judiciar în cazul Andreei Cosma, împotriva căreia aceştia au început, în luna octombrie 2013, urmărirea penală pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Fiica preşedintelui CJ Prahova a formulat o plângere împotriva acestei ordonanţe, pe care magistraţii de la Curtea de Apel Ploieşti au respins-o, marţi, definitiv, ca fiind nefondată.

Potrivit Biroului de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, la data de 1 noiembrie procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au început urmărirea penală faţă de Biroul Notarial Public (B.N.P.) Cosma Andreea Ploieşti, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, existând indicii că în perioada 2012 - 2013 reprezentanţii legali ai contribuabilului B.N.P. Cosma Andreea Ploieşti au depus şi declarat deconturi de TVA ca urmare a unor operaţiuni comerciale derulate cu contribuabili cu comportament fiscal neadecvat asimilat firmelor tip - fantomă.

"Sumele astfel decontate către contribuabilii menţionaţi, respectiv 309.479 lei, au fost ridicate ulterior în numerar fără justificare legală, constituind obiectul material al infracţiunii de spălare de bani. În cursul urmăririi penale, au rezultat elemente noi constând în aceea că în perioada mai sus menţionată Cosma Andreea, în calitate de notar public, a autorizat respectivele operaţiuni comerciale, precum şi alimentarea, transferul şi retragerea de numerar cu sau fără justificări, ce nu au la bază motive reale", se arată în comunicat.

Procurorii arată că, urmare a acestor considerente, la 31 octombrie, prin ordonanţă, s-a dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale şi faţă de notarul public Andreea Cosma, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, învinuire ce i-a fost adusă la cunoştinţă în data de 1 noiembrie, în prezenţa apărătorilor aleşi.

Tatăl şi fratele Andreei Cosma, respectiv preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, şi deputatul Vlad Cosma, sunt, de asemenea, cercetaţi penal, sub control judiciar, într-un alt dosar care priveşte infracţiuni de corupţie.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL