Cîțu: Suntem obligați să reparăm "mizeriile şi populismele" guvernărilor PSD

Sunday, 19 January 2020, 14:47 Sursă: agerpres.ro

Autor: Realitatea.NET

Guvernarea PNL este una responsabilă, vine cu soluţii atât pe partea de cheltuieli cât şi pe cea de venituri pentru a repara "mizeriile şi populismele" guvernărilor PSD din ultimii ani, susţine ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

"Guvernarea PNL este una responsabilă. Venim cu soluţii atât pe partea de cheltuieli (reorganizarea aparatului administrativ) cât şi pe partea de venituri (informatizarea ANAF) pentru a repara mizeriile şi populismele guvernărilor PSD din ultimii ani", a scris, duminică, ministrul Finanţelor, pe reţeaua de socializare.

Acesta afirmă că dinamica creşterilor cheltuielilor cu asistenţa socială este condiţionată, ca în orice ţară din lume, de evoluţia economiei şi a încasărilor la buget, "mai ales în situaţia României unde 2/3 din cheltuieli curente sunt salarii şi asistenţă socială".

"În plus, dublarea alocaţiilor, 7,5 miliarde lei, nu a fost inclusă în buget şi este nevoie de resurse suplimentare - venituri mai mari decât cele bugetate şi/sau reduceri de cheltuieli. Din primul moment am căutat analiza făcută de PSD pentru legea pensiilor. Am căutat sursa de finanţare. Nu am găsit-o. Nu există. Am făcut la fel pentru amendamentul introdus în Parlament care dublează alocaţiile. Nici acolo nu am găsit sursa de finanţare. Iresponsabilitate maximă din partea socialiştilor care în disperarea de a-şi salva imaginea sunt gata să arunce în aer România", a mai scris Florin Cîţu.

Şeful de la Finanţe afirmă că susţine 100% declaraţia premierului României Orban, potrivit căruia dublarea alocaţiilor pentru copii se va face numai dacă există resurse financiare. "Dacă există resurse financiare, (...) nu-mi place să mint. Şi dacă am fi vrut să mărim alocaţiile nu am fi putut pentru că Legea bugetului era deja publicată, intrată în vigoare la momentul la care a fost promulgată Legea de creştere a alocaţiilor", a afirmat Orban, duminică, la Hotnews, întrebat dacă alocaţiile pentru copii vor fi dublate la jumătatea acestui an.

De asemenea, premierul a subliniat că sunt prevăzuţi bani la buget pentru majorarea pensiilor cu 40% din luna septembrie, dar nu este "100%" aplicarea acestei măsuri, deoarece "totul depinde de cum evoluează economia".

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-19 15:16:35
Primariile, prin locale, jefuiesc de sting !!!

Curtea de Conturi e complet inutila, nu vede, nu intelege nimic. Ei sint ca colegiul medicilor si ale abureli, pusi doar sa ascunda mizeria sub pres !!!

2020-01-19 15:18:01
Hamilton

La guvernare trebuie să vină un guvern PSD să pună în practică programul lor social. Guvernele PNL în 1907, 1928, 1933 au dat gloanțe cetățenilor.

2020-01-19 15:18:26
DiasPOOLA

Mai plangaciosi si cacaciosi ca astia de la PNL nu mi-a fost dat sa vad. Se vaicaresc unul pe umarul celuilalt. I-ati depasit pana si pe manelisti, care sunt maestrii vaicarelilor.

2020-01-19 18:22:28
Guță Marin

Ciolaniada PNL.

2020-01-19 20:06:17
C.V.T.

Un guvern de bambilici.

2020-01-19 20:26:28
Minciuna ca mod de viata

De 4 luni nu au dat un semnal pozitiv in piata de capital, leul in viziunea lor trebuie zdrobit si asta or sa faca, transformati economiile in valuta ca astia vor prabusi leul sistematic, nu vine nici un investitor in Romania cu instabilitatea asta ba mai mult pleaca, vezi Exxon. Nu are cu cine sa se inteleaga si vinde participatia. Eu spun ca daca nu foloseau viclenii si cumparari de voturi pe fata de la toti infractorii presati cu dosare din Parlament, nici nu auzeam de Orban si Citu sau Curcan, iar PSD nu-si permitea sa dea inapoi cu pensiile si alocatiile in contextul in care se vorbeste de stabilirea unui salariu minim la nivel de UE care evident nu va fi de 2500 Ron... Ce vor face astia care se cramponeaza de cateva miliarde de lei? Vor cere RoExit? Tot ce e posibil.

2020-01-20 16:33:54
Constantin Gadea

GAURA LA BUGET DE 51 MILIARDE DE LEI. ASTA A ANUNTAT MINISTRUL DE FINANTE, PE POSTURILE DE TELEVIZIUNE. Mai fratilor, nu va alarmeaza aceasta instiintare, care trebuie sa cutremure intreaga populatie a Romaniei ? Noi avem servicii secrete sau sunt doar cu numele ? Noi avem Justitie, in care sa ne incredem toti, sau o Justitie situata la cheremul PSD ? Politistii, in exercitarea functiunii sub comanda doamnei Carmen Dan, ne-au aparat pe toti, ori au asigurat conditiile in care pesedistii si-au facut de cap cum au vrut in tara asta, dupa alegerile parlamentare din decembrie 2016 ? Daca ministrul de finante actual a anuntat public, ca exista o gaura la Buget de 51 miliarde de lei, Guvernul Orban este obligat sa sesizeze Parchetul General, pentru anchetarea si trimiterea in judecata a faptuitorilor gasiti vinovati si raspunzatori de uriasa suma de bani gasita lipsa la Buget de catre Guvernul Orban.

Alte articole din: POLITICĂ