Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cereri de șomaj tehnic pentru 70.000 de salariați în prima zi: ce greșeli fac angajatorii când cer banii

Thursday, 02 April 2020, 09:14 Sursă: Realitatea.NET

Victor Picu a spus, la un post TV, că după prima zi s-a observat că angajatorii fac greșeli în sumele pe care le cer.

„Angajatorii trebuie să urmărească foarte bine lista pe care o depun. După prima zi sunt câteva greșeli, din neatenție sau din lipsa cunoașterii ordonanței. Sumele pe care le cer beneficiarii sunt acelea care se calculează de la data suspendării contractului pe toată perioada stării de urgență.

Se oferă 75% din salariul mediu brut al angajatului, dar calculul se face de la data suspendării contractului notificat în REVISAL.

Pentru salariații cu salarii mai mici decât salariul mediu național, calculul se face raportat la 75% din salariul pe care l-a avut salariatul, se trece în listă salariul și indemnizația se cere la 75% din acest salariu”, a precizat Picu.

În acest caz, angajatorii sunt sunați, se fac reveniri prin email. Cererile nu sunt anulate, se cere recompletarea lor, a subliniat Picu.

În general, cererile se fac de angajatori din HoReCa, prelucrarea confecțiilor și comerțul cu amănuntul.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-04-02 13:22:49
Industria Strategica !!! ???

Intrebatii pe PORCI ROSI, pe infractorii care distrugea industria pentru a IMPORTA scobitori si autobuze, pe sobolanii cu ifose de telectuali care se bucurau la banii proxenetilor, prostituatelor, capsunarilor si badantelor ... se bucurau ca trimit miliarde anual pe care eii ii puteau sifona asfaltind drumurile de pamint !!! Pamintul sa le umple gurile de tradatori de rara si neam ...

Alte articole din: ACTUAL