Barna, cu mandatul pe masă! Mai mulți lideri USR i-au cerut DEMISIA

Tuesday, 12 November 2019, 10:45 Sursă: REALITATEA.NET

Eșecul de la alegerile prezidențiale zdruncină USR. Mai mulți lideri ai USR i-au cerut demisia lui Dan Barna din fruntea formațiunii, într-o ședință informala care a avut loc luni seara.

Adaugă părerea ta

Surse citate de Realitatea Plus susțin că liderii USR i-au reproșat lui Dan Barna strategia adoptată în campanie, mai ales în zona de comunicare. În PLUS sunt voci care cer fuziunea celor două partide din alianță și ar vrea să modifice anumite prevederi din protocol.

Se pare că deputatul Tudor Benga, membru în Biroul Național al USR, le-a cerut demisiile din funcțiile de conducere în partid lui Dan Barna, lui Cătălin Drulă (șeful de campanie) și lui Ionuț Moșteanu (șeful comunicării USR).

După mai multe discuții și analize, Dan Barna le-a dat asigurări celor din USR că-și va pune mandatul pe masă și va solicita un vot de încredere din partea membrilor de partid, cel mai probabil prin intermediul unui vot electronic, metoda preferată de USR pentru a-i consulta pe cei din partid.

Declarația lui Barna din interiorul partidului vine după ce, luni, acesta a anunțat că nu intenționează să-și dea demisia de la conducerea formațiunii.

„În acest moment, categoric nu. Îmi asum responsabilitate pentur rezultat, dar nu sunt un lider care renunță când dă de greu. Voi avea o discuție cu colegii în seara aceasta”, a declarat Dan Barna, într-o conferință de presă.

Liderul USR a spus doar că urmează o analiză serioasă în partid, după ce nu a reușit să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale.