Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Accident vascular cerebral - metoda care îţi poate salva viaţa

Sunday, 05 August 2018, 12:10 Sursă: REALITATEA.NET

Accident vascular cerebral. Un simplu ac poate salva viața unei persoane care suferă un accident vascular cerebral. Acest sfat este dat de un profesor chinez care susține că putem interveni în cel mai scurt timp când vedem că o persoană se confruntă cu un astfel de accident vascular cerebral.

 Ce trebuie făcut în cazul unui accident vascular cerebral:

1. Țineți acul deasupra unei surse de foc pentru a-l steriliza și utilizați-l apoi pentru a înțepa vârfurile celor 10 degete de la mâini.

2. Nu este nevoie să cunoașteți principii ale acupuncturii, trebuie să existe o distanță de câțiva milimetri între unghie și locul înțepăturii.

3. Înțepați astfel încât sângele să înceapă să curgă.

4. Dacă sângele nu începe să picure, întindeți și presați pentru a-l face să curgă.

5. Când toate cele 10 degete sângerează, așteptați câteva minute. Veți observa că victima își va reveni.

5. Dacă gura victimei este încleștată, masați-i urechile până când se înroșesc.

6. Înțepați cu același ac zona moale a urechilor, astfel încât să curgă două picături de sânge din fiecare ureche. Câteva minute mai târziu, gura victimei va reveni la normal.

7. Când persoana își revine, poate fi trimisă la spital.

Accidentul vascular cerebral (AVC) se produce atunci cand irigaţia sanguină a creierului este întreruptă brusc sau în momentul în care are loc ruperea unui vas, cu apariţia unei hemoragii, sângele înconjurând celulele nervoase ceea ce conduce la incapacitate funcţională.

În Europa, accidentul vascular cerebral este a doua cauză majoră de deces după bolile coronariene şi a şasea cauză majoră din întreaga lume.

Câte tipuri de AVC există?

AVC-ul reprezintă întotdeauna o urgență și este de două tipuri:

1. AVC  ischemic – se produce când o arteră care iriga țesutul nervos cu sânge se blochează. Este cel mai frecvent tip. Acesta la rândul sau se clasifică în:
– AVC ischemic trombotic – cauza este formarea unui tromb sau cheag de sânge
– AVC ischemic embolic – cauza este reprezentată de un tromb (trombembolie) sau de alte substanțe (plăci de aterom) ce sunt transportate de fluxul sanguin de la locul de origine, prin sistemul circulator până la vasele ce asigura irigarea sistermului nervos central.

2. AVC hemoragic – se produce din cauza ruperii unui vas de sânge, hemoragia ducând la creșterea presiunii intracraniene cu afectarea aferentă a țesutului nervos.
– AVC hemoragic intracerebral: un vas de sânge din interiorul creierului se rupe
– AVC hemoragic subarahnoidian: un vas de sânge de la suprafață creierului cauzează sângerarea, fiind localizată între foița internă și mijlocie a meningelui.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL