5 alimente pe care să nu le consumi niciodată crude

Thursday, 23 January 2014, 16:25, Sursă: REALITATEA.NET

De carne ştim cu toţii că nu e cazul să o mâncăm crudă. Nu doar pentru că este greu de digerat, dar şi din cauza bacteriilor care ne pot ucide, precum salmonella.

Adaugă părerea ta

Insa mai exista si alte alimente care trebuie preparate inainte de a fi savurate. Iata care sunt acestea, potrivit Huffington Post.

Semintele de fructe
Semintele de mere, mango, piersici, pere si caise nu trebuie mancate, nici macar daca sunt gatite in vreun fel inainte. Daca le spargi, interiorul este moale si pare comestibil, insa contine o substanta chimica numita amigdalina, care in corp poate deveni toxica. Insa poti sta linistit, pericolele apar doar in urma consumului excesiv.

Cartofii verzi
Probabil ai observat la cartofii vechi ca prind o culoare verzuie. Ei bine, aceasta vine de la o substanta chimica numita solanina, care poate duce la dureri de cap, oboseala, greata si probleme la stomac. Este recomandat sa eviti acea parte verde a cartofilor si sa ai mai multa grija la depozitarea lor – un loc uscat si racoros este cel mai bun.

Carnea de porc
Trebuie gatita dincolo de punctul mediu pentru ca poate sa ascunda multe bacterii: trichinella spiralis (viermele care provoaca trichineloza), cestoda (tenie) sau limbrici, cu totii niste paraziti foarte periculosi.

Citeşte mai mult pe foodstory.ro.