Românii, SCLAVI în Germania. Povestea dramatică a unui tânăr plecat la muncă în Munchen

 
Marienplatz, Munchen
Marienplatz, Munchen

Românii care aleg să lucreze în străinătate, în speranţa că vor câştiga mai mulţi bani şi că vor duce o viaţă mai bună, aleg, involuntar, să devină sclavi. Şerban Necula, care a muncit doi ani în Munchen, Germania, povesteşte chinul inimaginabil pe care l-a suportat în tot acest timp.

Tânărul, în vârstă de 25 de ani, a ales drumul Germaniei în 2012, atunci când a primit o ofertă greu de refuzat din partea unei cunoştinţe. Salariu de minim 1.000 de euro pe lună, cazare şi masă asigurate şi condiţii de locuit “ca acasă”, asta i s-a promis lui Şerban Necula, care a acceptat instant propunerea.

“Când mi-a spus Dragoş ce mi se oferă, cred că m-am gândit fix două minute înainte să spun da. Nu aveam niciun motiv să nu plec, în România lucram într-un supermarket pe 900 de lei plus bonuri de masă”, îşi aduce aminte românul.

Şi-a cumpărat bilet de autocar din bani împrumutaţi de la rude şi prieteni şi, următoare zi, a pornit cu zâmbetul pe buze spre Munchen şi, totodată, spre o viaţă mai bună. Însă, surprizele neplăcute au început încă din primul moment în care a păşit pe meleagurile nemţeşti.

Condiţii “ca acasă”, fără duş şi pat propriu

“Am ajuns în gara din Munchen unde mă aştepta un alt român care lucra în Germania. M-a ajutat cu bagajul şi a început să îmi povestească cum stau lucrurile în această ţară, în timp ce ne îndreptam spre casa în care urma să locuiesc. Am mers cu U-Bahn-ul, metroul nemţesc, cam jumătate de oră şi am coborât la staţia Giesing”, povesteşte Şerban Necula.

A intrat în casă şi, în loc să găsească un pat numai pentru el, a dat nas în nas cu ceilalţi români veniţi la muncă, care locuiau acolo. Era un apartament cu două camere, într-una îşi avea biroul angajatorul de origine afgană, iar în cealaltă se găseau două paturi suprapuse şi trei persoane. Pe hol erau aşezate tacticos mai multe dulapuri în care îşi ţinea lucrurile patronul, în stânga acestora un aragaz şi o chiuvetă pe post de bucătărie, iar în dreapta baia, în care nu exista cabină de duş.


Patul suprapus de o persoană, în care dormeau două

“Nici măcar cei din închisoare nu stau în condiţiile astea. Nu cred că ei îşi fac baie la chiuvetă...”, acesta a fost primul lucru la care s-a gândit tânărul atunci când a văzut casa în care va locui.

A înghiţit în sec şi s-a dus în camera amenajată drept birou în care se afla viitorul lui şef, Malagn, imigrant din Afganistan, în vârstă de 38 de ani. Era un tip tuciuriu, nici foarte scund, dar nici foarte înalt, cu părul mediu spre lung. Purta o pereche de pantaloni clasici, albaştri, şi o pereche de  pantofi de vară roşii care se asortau cu tricoul polo de aceeaşi culoare. Se vedea de la o poştă că sunt haine scumpe, pe care nu şi le-ar putea permite oricine.


Unul dintre colegii de cameră ai lui Şerban Necula

În faţa casei îşi parcase triumfător ultimul model de BMW, care, de asemenea, era tot roşu, iar atitudinea acestuia se potrivea perfect cu cele descrise mai sus.

Malagn l-a primit pe român cu un prietenos "Servus" şi i-a explicat unde şi cum va lucra. I-a spus că este urgent să înceapă munca următoarea zi şi să nu-şi facă griji pentru contract şi acte, pentru că se va ocupa el de acest aspect. Şerban urma să lucreze într-un hotel de patru stele, ca "housekeeping", adică servicii de curăţenie.

Salariul de 1.000 de euro pe lună a dispărut subit după discuţia cu viitorul său şef. Acesta i-a explicat că, dacă vrea să câştige bani frumoşi, trebuie să cureţe cât mai multe camere. De asemenea, nici cazarea şi nici masa nu erau asigurate, aşa cum îi promisese Dragoş înainte să plece din România. Afganul i-a spus că patul în care va dormi, împreună cu o altă persoană, îl va costa 200 de euro pe lună.

„Profesorul” Hassan şi şcoala de „housekeeping”

S-a gândit să se întoarcă în ţară şi să uite acest episod, însă, acum, primordial era să-şi plătească datoriile pe care le făcuse pentru a putea ajunge aici. Aşa că a decis să petreacă o mică perioadă de timp în Germania, până va strânge banii pe care trebuie să-i restituie prietenilor şi rudelor, şi că o va privi ca pe o experienţă de viaţă.

Primele zile de muncă, până a învăţat cum se procedează în acest domeniu, şi le-a petrecut cu veteranul Hassan, un afgan care a ajuns ilegal în Germania, în urma cu 14 ani, cu mustaţă şi riduri specifice vârstei de 56 de ani, cu experienţa celor opt ani petrecuţi în domeniul serviciilor de curăţenie şi cu glumele seci şi scurte la care râzi doar din politeţe. Dar, totodată, un “profesor” bun.


Şerban Necula, la muncă, în hotelDupă o săptămână de "şcoală" alături de Hassan, Şerban primeşte lista lui proprie cu camere din hotel în care trebuie să facă curăţenie. Însă, pentru că era nou, primea cel mult şapte camere pe zi, ceea ce i-a adus în prima lună un salariu insignifiant.

"Îmi aduc aminte că în prima lună am primit fluturaşul de salariu pe care scria exact 637 de euro. O cameră se plătea cu 3,5 euro şi cu cât curăţai mai multe, cu atât salariul era mai mare. Puteam să ma descurc şi cu 637 de euro, dacă nu mi se cerea să plătesc chiria pe luna precedentă. Am încercat să negociez cu Malagn, însă nici nu a vrut să audă. Aşa că, prima lună în Germania mi-a adus alte datorii", povesteşte românul.

Calculul său lunar era simplu şi realist: 200 de euro chiria, 200 de euro mâncarea, 50 de euro abonamentul pentru U-Bahn, 50 de euro necesităţi pentru igienă, 150 de euro ieşiri săptămânale. În total, 650 de euro, un buget ce depăşeşte salariul încasat în prima lună.

Însă nu era corect, pentru că nu ştia că trebuie să mai adauge nişte cheltuieli neprevăzute. Malagn, şeful acestuia, i-a spus că lună de lună, din salariul său, românul trebuie să îi înapoieze 100 de euro, bani ce aparţin afganului. Acesta i-a explicat lui Şerban că suma de pe fluturaşul lui de salariu va fi mereu mai mare cu 100 de euro, bani pe care îi bagă în plus pentru a se alege şi el cu ceva de la fiecare angajat.

De fapt, afganul îi fura pe faţă pe români, pentru că era conştient că aceştia nu au cum să protesteze, fiind dependenţi de locul de muncă şi casa oferite de el.

România, un vis îndepărtat

După şase luni de housekeeping, chin şi un câştig lunar de aproximativ 900 de euro, a reuşit să-şi plătească jumătate din datorii, iar România părea din ce în ce mai aproape de el.

Lovitura a venit, însă, după încă două luni, atunci când a primit un telefon care i-a dat planurile peste cap. Mama acestuia l-a sunat să-i spună că situaţia de acasă este precară şi că se descurcă din ce în ce mai greu cu banii. Bunicul lui Şerban trecuse printr-o operaţie destul de grea şi foarte costisitoare, care a epuizat toate economiile familiei. În plus, pentru a avea grijă de bătrân, mama românului a fost nevoită să abandoneze locul de muncă până când acesta se va pune pe picioare.

“Pur si simplu, planul meu să mă întorc în ţară se dusese pe apa sâmbetei. Nu îmi venea să cred! Urma să îmi petrec o perioadă lungă din viaţa mea printre străini, obligat de problemele pe care le aveau ai mei... Nici nu ştiam din ce cauză să fiu supărat mai repede, de situaţia bunicului meu sau de situaţia mea”, îşi aminteşte tânărul cu mâhnire.


Lista cu camerele de hotel, într-o zi de muncă grea

Însă, după multe gânduri negre s-a resemnat, şi-a luat gândul de la România şi a început să se gândească la planuri de viitor, pe care să le realizeze în Germania şi, în acelaşi timp, să-şi ajute şi familia.

Dar cum o problemă nu vine niciodată singură, Malagn, şeful afgan al lui Şerban, a început să profite de dependenţa românului de locul de muncă pe care il oferise.

Să lucrezi în domeniul seviciilor de curăţenie nu e deloc uşor. Dovadă stau cele 15 kilograme pe care le-a dat jos tânărul în primele patru luni şi iritaţiile de piele pe care le dezvoltase din cauza prafului şi mizeriei din camerele de hotel. Programul începe la ora 7.00 dimineaţa şi se termină în funcţie de cât de multe camere ai şi cât de repede le cureţi. Dar, în principiu, undeva în jur de ora 17.00.

Muncă suplimentară, pe gratis

“Când mă întorceam de la muncă eram pur şi simplu epuizat. Beam o bere şi stăteam în parcul din faţa casei, în cel mai bun caz, sau în pat, de cele mai multe ori. Nu aveam televizor şi nici internet, pentru că Malagn nu voia să ne spună parola de la Wi-Fi. Din fericire, am reuşit la un moment dat să o aflăm şi mai pierdeam timpul uitându-mă pe telefon la seriale”, explică românul.

“După primele şase luni, a început să ne ducă şi pe la alte hoteluri. Pe mine şi pe un coleg de cameră. Venea şi ne lua cu maşina, cam de trei ori pe săptămână, şi munceam de la 11 noaptea, atunci când se închidea zona SPA în hoteluri, până la patru dimineaţa. Curăţam zona SPA. Iar a doua zi ne duceam din nou la muncă, la ora 7.00 dimineţa! Dacă ne plătea, pentru orele muncite noaptea, ştiam, măcar, că merită sacrificiul. Însă, nu primeam niciun cent!”, continuă Şerban.

Acesta povesteşte că, la un moment dat, s-a gândit să se mute de la şeful său, însă acest lucru a fost imposibil, pentru că dacă părăsea locuinţa ar fi pierdut, automat, locul de muncă. Chinurile continuau şi acasă. Cam odată la trei zile, când venea de la muncă, era sunat de Malagn şi rugat să îi ia şi pe ceilalţi şi să elibereze casa pentru câteva ore, pentru că trebuie să se întâlnească cu anumiţi oameni de afaceri importanţi.

“Nu apucam nici măcar să mâncăm. Odată am stat şi l-am urmărit, să vedem dacă este adevărat ce spune. Însă, oamenii de afaceri cu care trebuia să se întâlnească erau, de fapt, fete uşoare, care coborau din BMW-ul lui roşu şi intrau, împreună cu el, în locuinţă”, spune românul.

Tratat ca pe un câine, până în ultima clipă

Chinurile, munca acidă, condiţiile mizere şi tratamentul inuman au continuat timp de doi ani, atunci când tânărul s-a decis să se întoarcă în România şi să-şi susţină familia din banii pe care urmează să-i câştige în ţară. Ca orice om cu bun simţ, l-a anunţat pe şeful său cu o săptămâna înainte că şi-a luat bilet de avion şi că va părăsi Germania.

Şi de acolo a pornit o serie de neînţelegeri şi certuri între român şi afgan. Malagn susţinea că tânărul trebuie să-i plătească o lună de chirie înainte să plece, încercând astfel să-l fure chiar şi în ultimele zile. Pentru că românul a refuzat să-i dea încă 200 de euro, în ultima seara l-a dat afară din casă, în jurul orei 21.00, cu tot cu bagaj.

“Mi-am luat bagajul şi m-am pus pe o bancă din parcul aflat în faţa casei. Malagn se uita pe geam la mine. Ţin minte că am stat acolo până pe la ora 1.00, iar el nu s-a mai dus acasă. A dormit în birou, să fie sigur că nu intru în casă”, povesteşte Şerban.

Pentru că începuse ploaia, românul a fost nevoit să caute un loc unde să se adăpostească şi să se odihnească. În Munchen, însă, cea mai ieftină cameră de hotel costă 130 de euro. Constrâns de împrejurări şi epuizat, a plătit 153 de euro la un hotel de trei stele, pentru doar câteva ore de somn.

Ultima zi a fost, de asemenea, un chin pentru Şerban, care a fost nevoit să se plimbe cu bagajul prin Munchen, până la ora îmbarcării. Tânărul a ajuns în România în 2014 şi, de atunci, lucrează ca ospătar într-un restaurant din Capitală.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
julian
13 Oct 01:43
J'avais mal au cœur et mon cœur était brisé dans mon mariage il y a sept mois, entre mon mari et moi. Si terrible qu'il ait porté l'affaire devant un tribunal pour obtenir le divorce. il a dit qu'il ne voulait plus jamais rester avec moi et qu'il ne voulait plus m'aimer. Alors il est sorti de la maison et m'a fait traverser la douleur. J'ai tout essayé pour y revenir, après avoir beaucoup mendié, et il n'a jamais voulu me revoir. Donc, un soir, je reviens du travail de mon mari. Alors je lui ai tout expliqué, alors il m'a dit que la seule façon de récupérer mon mari, c'est que ça a vraiment fonctionné pour lui aussi. Donc, je n'ai jamais cru en sortilège, mais je n'avais pas d'autre choix que de suivre ses conseils. Puis il m'a donné l'adresse du lanceur de sorts qu'il a rendu visite. drajayi1990@gmail.com. Donc, le lendemain matin, je sens qu’il me rendra, et le lanceur de sorts m’a assuré que je retrouverais mon mari le lendemain. Quel étonnant
déclaration !! Je n'y ai jamais cru, alors il m'a parlé et m'a dit tout ce que je devais faire. Puis le lendemain matin, si étonnamment,
mon mari, qui ne m'a pas appelé depuis 7 mois, m'a appelé pour m'informer qu'il revenait. Tellement incroyable !! Donc c'était
comment il est revenu le même jour, avec beaucoup d’amour et de joie, et s’est excusé pour son erreur, et pour le pain qu’il nous a donné
Enfants. Puis à partir de ce jour, notre relation est maintenant plus forte qu’elle ne l’était auparavant, avec l’aide d’un lanceur de sorts. Alors, je conseillerai AJAYI, je vous garantis à 100% qu'il vous aidera à résoudre vos problèmes. Envoyez-lui un message à l'adresse suivante: drajayi1990@gmail.com OU Whatsapp: +16318578318
Răspunde
0 0
Lauriane
07 Oct 22:27
Bună ziua tuturor, o mărturie minunată despre un caster de vrăjire Dr. Ilekhojie pe care chiar îmi place să-l împărtășesc. Ma numesc Lucia Halland. Revenirea soțului meu este ceea ce mă așteptam cel mai puțin și nu mi-aș putea imagina niciodată. Eu și soțul meu suntem căsătoriți de patru ani și trăim fericiți, dar dintr-o dată s-a schimbat complet și s-a abătut de la mine și nu am știut niciodată ce se întâmplă, am încercat să-L întreb, dar a refuzat să-mi spună ce problema este și, pe măsură ce a trecut timpul, a căutat un divorț. Eram atât de îngrijorată și confuză și am făcut tot posibilul să-L primesc înapoi, dar a fost totul în zadar și am crezut că toată speranța a fost pierdută, iar în timpul căutării mele de ieșire, un prieten de-al meu care avea o problemă similară mi-a spus. eu despre un mare casator de vrajă numit Dr. Ilekhojie care a ajutat-o ​​să-și rezolve problema. Nu am folosit niciodată să cred în casting-ul vraja în întreaga mea viață, deoarece nu am crezut niciodată că va funcționa, dar am încercat să îi ofer acestui om o șansă și spre cea mai mare surpriză a mea, El și-a făcut munca și a dat un rezultat pozitiv și am reușit să obțin Sotul meu inapoi. Chiar și după ce rula de vrăji și-a făcut treaba, am descoperit că Sotul meu s-a îndrăgostit atât de mult de mine decât în ​​trecut. Această turnare vrăjitoare nu se spală pe creier, ci și-a deschis ochii pentru a vedea cât de mult îl iubesc și am nevoie de El, iar acum sunt din nou o Femeie fericită și nu știu ce să fac pentru această mare cască de vrăji și așa folosesc asta ocazie de a spune oricui care are o problemă similară pentru a-l trimite pe e-mail la gethelp05@gmail.com sau la Whatsapp la +2348147400259
Răspunde
0 0
Dr oduduwa
06 Oct 13:33
OBȚINEȚI-ȚI IUBITUL ÎNCEPUT ÎNapoi (ex). vrăji pierdute de dragoste, psihic, vindecător de plante, am ajutat oamenii să-și rezolve căsătoriile, relațiile și problemele de dragoste cu vraja mea puternică de dragoste. Trebuie să spun cu umilință că am o rată de succes foarte mare pentru următoarele circumstanțe:
(1) Obțineți-vă iubitul pierdut înapoi (ex), care lipsește o dată
(2) vraja de bani
(3) nu vrei dacă partenerul te înșală
(4) Captează inima celui pe care îl iubești
(5) Probleme de infertilitate
(6) Pentru a rupe o relație și a te întoarce la iubitul tău
(7) Faceți legătura de iubire între tine și cel pe care îl iubești puternic și de neîntrerupt
(8) Căsătoriți-vă dragostea vieții voastre
(9) Cum să obțineți escrocherul și doriți să vă recuperați banii pierduți.
(10) Vraja de divorț
(11) Faceți ca afacerea dvs. să înflorească
(12) (Barrenness) dacă sunteți în căutarea unui copil
(13) Vrei să fii promovat în biroul tău.
(14) Mâncarea în vis
DR ODUDUWA
========================================
EMAIL oduduwa.temple111@gmail.com
Răspunde
0 0
Davison Steph
06 Oct 09:21
MG !! Cu siguranță aceasta este o mărturie șocantă și autentică..Am vizitat un forum aici pe internet pe 17 SEPTEMBRIE 2019 și am văzut o mărturie minunată a acestui puternic și mare caster vrăjitor numit Lord Noble pe forum..Nu am crezut niciodată pentru că nu am mai auzit și nici nu am învățat nimic despre magie înainte .. Nici un suflet nu ar fi putut să mă influențeze despre vrăjile magice, nu până când Lordul Noble n-a făcut-o pentru mine și mi-a restaurat căsătoria de 6 ani înapoi la mine și mi-a adus soțul. înapoi la mine în aceleași 48 de ore la fel cum am citit pe internet .. Am fost cu adevărat uimit și șocat când soția mea a îngenuncheat cerându-i iertare și pentru mine să o accept înapoi .. Sunt foarte scurt de expresii și Nu știu cât să-mi transmit aprecierea mea către Domnul Nobel, ești un Dumnezeu trimis mie și întregii mele familii .. Iată ..... Email-ul lui: lordnoblespellcaster @ gmail. com sau lordnoblespellcaster @ hotmail. com este cel mai bun joc de vraja online, iar rezultatul său este 100% garanție.
Răspunde
0 0
Davison Steph
06 Oct 09:12
MG !! Cu siguranță aceasta este o mărturie șocantă și autentică..Am vizitat un forum aici pe internet pe 17 SEPTEMBRIE 2019 și am văzut o mărturie minunată a acestui puternic și mare caster vrăjitor numit Lord Noble pe forum..Nu am crezut niciodată pentru că nu am mai auzit și nici nu am învățat nimic despre magie înainte .. Nici un suflet nu ar fi putut să mă influențeze despre vrăjile magice, nu până când Lordul Noble n-a făcut-o pentru mine și mi-a restaurat căsătoria de 6 ani înapoi la mine și mi-a adus soțul. înapoi la mine în aceleași 48 de ore la fel cum am citit pe internet .. Am fost cu adevărat uimit și șocat când soția mea a îngenuncheat cerându-i iertare și pentru mine să o accept înapoi .. Sunt foarte scurt de expresii și Nu știu cât să-mi transmit aprecierea mea către Domnul Nobel, ești un Dumnezeu trimis mie și întregii mele familii .. Iată ..... Email-ul lui: lordnoblespellcaster @ gmail. com sau lordnoblespellcaster @ hotmail. com este cel mai bun joc de vraja online, iar rezultatul său este 100% garanție.
Răspunde
0 0
Allison Howarts
21 Aug 02:48
Bună ziua, eu sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson ani de zile, s-a despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, L-am implorat cu tot, am făcut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat problema mea prietenului meu și ea mi-a sugerat că ar trebui să contactez mai degrabă o casetă de vrajă care m-ar putea ajuta să arunc o vrajă pentru a-l readuce, dar eu sunt tipul care nu a crezut niciodată în vraja, nu am avut de ales decât să-l încerc, eu i-a trimis caseta vraja și mi-a spus că nu este nicio problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja și surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Fostul meu m-a sunat, am fost atât de surprins, am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că îi pare atât de rău pentru tot ce s-a întâmplat, încât a vrut să mă întorc la el, încât mă iubește atât de mult. Eram atât de fericit și m-am dus la el încât așa am început să trăim din nou fericiți împreună. De atunci, mi-am făcut promisiune că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor unei astfel de persoane, referindu-l la ea singura casă de vrăji reală și puternică care m-a ajutat cu propria mea problemă. e-mail: ogagakunta@gmail.com puteți să-i trimiteți un e-mail dacă aveți nevoie de asistența sa în relația dvs. sau în orice alt caz sau WhatsApp, la +2348069032895
1) Vrăji de dragoste
2) Vrăji de dragoste pierdute
3) Vrăji de divorț
4) Vrăji de căsătorie
5) Vraja de legare.
6) Vrăji de rupere
7) Alungă un iubit trecut
8.) Doriți să vă promovați în vraja dvs. de birou / Loterie
9) doriți să vă satisfaceți iubitul
Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată
ogagakunta@gmail.com
Răspunde
0 0
Renatha Lukas
16 Aug 21:37
Vreau să aduc un mulțumire nelimitată acestui mare om numit Dr. Isikolo. Sunt fericit astăzi pentru că soțul meu este din nou plin de dragoste, soțul meu m-a lăsat pentru o altă femeie, doar pentru că am avut o mică neînțelegere. m-a părăsit și mi-a promis că nu se va mai întoarce niciodată la mine. plang toata ziua cautand o solutie care sa ma ajute sa-l readuc. Apoi am văzut o partajare a mărturiei pe internet de către Noroc. Îi trimit un e-mail și îi spun problemele mele cu fostul meu soț, iar el promite să-l aducă înapoi acasă în termen de 2 zile. într-adevăr, este minunat, el mă ajută să-mi revin soțul în două zile pe care le promite și soțul meu se va întoarce la mine și promite să mă iubească pentru totdeauna și să mă roage pentru durerea pe care mi-a provocat-o. Vă voi fi veșnic recunoscător d-le Dr și nu mă voi opri să vă public numele pe internet pentru ca oamenii să vadă cât de veritabil sunteți. Și vreau să spun tuturor celor de pe acest site că voi rămâne mereu recunoscător acestui bărbat dr. Isikolo pentru tot ce a făcut pentru mine, soțul meu este din nou cu dragoste, grijuliu, veridic și promite să mă iubească pentru totdeauna. Am făcut o promisiune că orice organism pe care îl cunosc nu va avea niciodată o problemă de relație, prin e-mail isikolosolutionhome@gmail.com Puteți să-l Whatsapp la +2348133261196.
Răspunde
0 0
Maria Denis
15 Aug 22:41
Buna ziua ma numesc Maria Denis. Am avut o despărțire cu logodnica mea, acum patru luni, după ce am intrat într-o ceartă imensă cu ea despre un tip pe care susține că nu l-a văzut niciodată înainte, i-am spus că relația s-a terminat de furie și a plecat din casa mea în noaptea aceea. Crezusem că mă va suna, dar ea nu a făcut niciodată tot ce am putut, dar a refuzat să îmi accepte apelul pentru că o iubesc atât de mult, aproape că am pierdut speranța până când trec pe dr. Isikolo și îi spun ce se întâmplă, mă îndoiam de el la început, dar m-a surprins cum m-a ajutat să-mi iau logodnica înapoi, este motivul pentru care, oricând, am probleme, sun mereu la dr. Isikolo pentru a mă ajuta, așa mă ajută dr. Isikolo. Sunt fericit că îl contactez pe dr. Isikolo în viața mea. Acum îmi fac planuri de căsătorie, este un miracol cum m-a ajutat să mă întorc pentru că sunt cineva fericit acum. de asemenea, puteți contacta Dr. Isikolo dacă aveți vreo problemă. Dr. Isikolo este un medic puternic, el vă poate rezolva problemele pentru voi, astfel încât să puteți deveni o persoană fericită ca și mine și a făcut lucruri bune în viața mea de când îl cunosc. contactați Dr. Isikolo la isikolosolutionhome@gmail.com Puteți să-l Whatsapp și pe 2348133261196
Răspunde
0 0
Barbara Adam
14 Aug 22:04
Dr Isikolo este pur și simplu cel mai bun vrăjitor și ajutor.
Numele meu este Barbara Adam. Din respect pentru tine și vrăjile tale, trebuie să fac cunoscută această mărturie tuturor. Am fost la alte roti de vrăji fără să văd niciun rezultat. Doar mi-am dorit să vin la tine mai devreme, am primit ce e mai bun de la tine. Fostul meu soț a fost plecat de un an și m-am dus peste tot și alte roluri de vrajă pentru ajutor, dar niciun rezultat până când prietenul meu nu mă va prezenta la Dr. Isikolo După ce s-a terminat vraja de dragoste, am primit în sfârșit un apel de la el. Vrăjile lui au făcut minuni și soțul meu este din nou plin de dragoste. Este un miracol! El s-a întors brusc cu flori spunând că ar trebui să-l iert, am fost cu adevărat înfocat și șocat atunci când soțul meu a îngenuncheat cerând iertare și ca eu să-l accept înapoi. Sunt cu adevărat lipsit de cuvinte și bucuroase, ești un Dumnezeu trimis mie și întregii mele familii. Și acum sunt din nou o femeie veselă. Mulțumesc atât de mult dr. Isikolo Tuturor celor care sunt în căutarea unui adevărat vrăjitor ar trebui să-l contacteze pe dr. Isikolo: isikolosolutionhome@gmail.com sau Whatsapp la +2348133261196.
Răspunde
0 0
Lena Roberts
13 Aug 21:16
Vă rugăm să citiți și, de asemenea, contactați-l pe dr. Isikolo dacă aveți nevoie de o vrajă puternică de dragoste pentru a vă repara relația ruptă.
Am divorțat de soțul meu când aveam șase luni însărcinată cu cel de-al doilea copil. Ne certam și ne certam fără întrerupere încă din ziua în care a fost conceput primul nostru copil, fără dragoste și încredere de el, așa că a divorțat de mine. Și toate aceste încercări, am încercat toate mijloacele diferite pentru a-l recupera înapoi, am încercat, de asemenea, câteva roți de vrajă diferite aici, în țara mea de reședință, dar niciunul dintre ei nu l-a putut aduce pe Andro înapoi la mine. Doar doctorul Isikolo mi-a garantat o turnare de vrajă urgentă de 48 de ore și m-a asigurat că soțul meu va fi din nou cu mine. Scriu pentru a-mi oferi mulțumirile mele și profundă recunoștință pentru că ți-ai respectat promisiunile și pentru că ai folosit puterile tale dăruite și mari pentru a-l readuce acasă. Am fost încântat să știu că sunteți specializat în reunirea iubitorilor. Vă mulțumesc domnule, că m-ați ajutat în cele mai grave momente ale vieții mele, că am fost un caster de vraja atât de mare și că mi-a oferit o vraja de dragoste care mi-a adus atâta bucurie în căsnicia mea. Sotul meu s-a intors si promite sa nu ma mai lase niciodata. Dacă te îndoiești de capacitatea lui, ai încredere în mine. Ar trebui să ai o șansă. Se plătește în moduri pe care nu ți le-ai imagina niciodată. Dacă sunteți mai bine acum și aveți nevoie de o vrajă de dragoste puternică și urgentă pentru a vă aduce înapoi fostul dvs. contact cu amabilitatea Dr. Isikolo chiar acum este singurul răspuns pentru a vă restabili relația sau căsătoria. isikolosolutionhome@gmail.com sau Whatsapp la +2348133261196. Mulțumesc.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?