Reacție halucinantă a ministrului Justiției, Tudorel Toader, la condamnarea lui Dragnea

 
Tudorel Toader atacă magistrații
Tudorel Toader atacă magistrații

Ministrul Tudorel Toader, aflat la Iași, a făcut o serie de comentarii absolut impardonabile pentru un ministru al Justiției cu privire la sentința dată de judecătorii Curții Supreme în cazul șefului PSD, Liviu Dragnea.Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a criticat sentința dată de completul de trei judecători în dosarul angajărilor fictive, în care șeful PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Tudorel Toader îl apără fățiș pe Liviu Dragnea în fața legii, situație halucinantă pentru un ministru al Justiției. Toader a afirmat că judecătorii nu au ținut cont de o decizie a Curții Constituționale privind instigarea la abuz în serviciu.

„Ca să emiți o părere cât de cât motivată trebuie să cunoști și motivarea, măcar considerentele acelea, pe care eu nu le-am văzut. Am auzit că doi judecători au făcut majoritate spre condamnare, că unul a făcut opinie separată, că nu au luat în considerare Curtea Constituțională a României, pentru o decizie la care am participat și eu când eram judecător acolo.

O frază de principiu: vreau să vă spun cu deplină convingere și cu știință faptul că o decizie a CCR nu poate să fie neglijată, nu poate să nu fie luată în considerare, chiar dacă legiuitorul nu pune de acord textul cu decizia Curții. De ce? Pentru că în momentul în care se publică decizia, textul se suspendă. În 45 de zile, dacă legiuitorul nu pune de acord textul, nu se mai aplică.

Decizia cu privire la abuz a fost una interpretativă, n-a fost una de admitere pur și simplu, de interpretare în sensul că textul este contituțional, în măsura în care neîndeplinirea obligației se referă la o obligație din lege sau OUG, nu la orice act normativ. Cred că sunteți de acord să nu emit un punct de vedere fără să fi citit. Doar că nu cred că un judecător nu ia în considerare o decizie a Curții", a declarat Tudorel Toader.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
alexandru
22 Jun 20:38
Acest domn este Ministrul Justitiei, profesor universitar si membru al Comisiei Venetia . Daca a participat la pronuntarea Dec CCR 405/2016 atunci stie ca textul nu a fost declarat neconstituional decit " in masura in care sintagma indeplinit in mod defectuos inseamna prin incalcarea legii ( Lege si OUG ) .. decizie pe care magistatii au respectat-o . Ma feresc sa pronunt cuvintul care defineste cea mai veche meserie din lume dar o gindesc si simt prin toti porii..Acest stimabil , cind ramine cu sine insusi , sau cind se uita in oglinda oare simte ceva ???? Simtul masurii ,al penibilului , al ridicolului si al incompetentei profesionale, dovedit ocazional,ii sunt straine absolut .
APARA CU NERUSINARE UN INFRACOR CARE DOVEDESTE O PERSISTENTA INFRACTIONALA CARE AR TREBUI SA-L PUNA PE GINDURI CA NU DETINE MINISTERUL JUSTITIEI PE PERSOANA FIZICA !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?