Prima gaură neagră care înghite o stea cu neutroni, descoperită de savanți

 

Oamenii de știință au descoperit ceva ce nu a mai fost văzut până acum: o gaură neagră care înghite o stea cu neutroni, informează NBC News.

Astronomii de la NASA au făcut istorie când au detectat o undă gravitațională din două găuri negre care se contopeau.

Acum, savanții spun că au detectat o undă gravitațională provenită dintr-un alt fenomen cosmic uluitor: o gaură neagră care înghite o stea cu neutroni.

O stea cu neutroni are dimensiunea unui oraș mic, dar are o masă atât de mare încât doar o linguriță din materialul său ar cântări 10 milioane de tone.

O gaură neagră, pe de altă parte, este un punct în spațiu care deși lipsit de materie, absoarbe tot ce întâlnește, inclusiv lumina nu poate scăpa niciodată din capcana cosmică.

Când aceste două obiecte colosale se întâlnesc, ceva neobișnuit trebuie să rezulte de aici, spun fizicienii. Rămâne de văzut ce observații vor mai face astronomii în următoarele luni și ani.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?