PNL îl acuză pe Tudorel Toader că "minte grosolan"

 

PNL a votat, în Camera Deputaţilor, împotriva Legii recursului compensatoriuiar ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, "minte grosolan" în încercarea de a deturna spre Opoziție valul de critici, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă."Tudorel Toader se spală pe mâini de sângele vărsat de infractorii eliberaţi în baza recursului compensatoriu, minte grosolan şi încearcă să arunce vina pe Opoziţie. În Camera Deputaţilor, for decizional, PNL a votat împotriva Legii recursului compensatoriu, aşa cum a fost adoptată de către majoritatea PSD - ALDE - UDMR, cu modificări radicale faţă de varianta de la Senat, şi a contestat-o la Curtea Constituţională", a scris Dancă, pe Facebook.

Reacția purtătorului de cuvânt al PNL vine la puțin timp după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că Legea privind recursul compensatoriu a fost votată de toate partidele, inclusiv de cei de la PNL şi USR, fiind promulgată de preşedintele Klaus Iohannis fără să o critice la Curtea Constituţională.

Potrivit lui Dancă, Guvernul şi Ministerul Justiţiei poartă întreaga responsabilitate pentru valul de infracțiuni grave apărut după intrarea în vigoare a recursului compensatoriu. 

"Responsabilitatea eliberărilor din închisori a peste 11 mii de infractori periculoşi în baza recursului compensatoriu este a majorităţii PSD - ALDE cu sprijinul UDMR, iar Guvernul şi Ministerul Justiţiei sunt singurii responsabili pentru această creştere a infracţionalităţii prin măsurile luate în apărarea infractorilor împotriva cetăţenilor", a adăugat Dancă.

Și fostul ministru al Justiției în guvernul Cioloș, Raluca Prună, a afirmat la Realitatea TV că proiectul legii recursului compensatoriu, elaborat în mandatul ei, a fost "mutilat" în Comisia Juridică și votat de alianța PSD-ALDE în Camera Deputaților, după ce a trecut de Senat, cu votul PNL și USR, dar în forma nemodificată. "Nu mă surprinde, e un exemplu tipic de demnitar care nu-şi asumă nicio responsabilitate, se disociază de orice i-ar implica răspunderea. (...) Proiectul a trecut de Senat fără nicio modificare, iar când a ajuns la Camera Deputaţilor, în Comisia Juridică a început debandada, s-au deturnat şi distorsionat toate condiţiile iniţiale. (...). Au modificat acest proiect de lege până la nerecunoaşterea lui," a afirmat Prună, în direct la "Jocuri de Putere". 

Viorica Dăncilă l-a pus la treabă pe Tudorel Toader. Luni vrea raport pe recursul compensatoriu

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Sindicatele din politie se pot infratii cu PNL sau cu hashtagii ?
18 Jan 12:42
Recursul compensatoriu a fost o măsura legală si necesară pentru ca să se elimine invinuirea de genocid,cu care,pentru fapte similare ,a fost condaman regimul trecut prin tapul ispăsitor,Visinevskil .O comisie din penitenciare a stabilit beneficiarii,instantele au decis cine beneficiaza de lege in concret ,iar legea nu putea fi decât generală,desi o să râdeti,CEDO trateaza detinuti in mod egal,chair daca ar fi PSD-isti,condamnati pentru corupție.Că la o măsura generală apar pagube colaterale si americanii au vrut sa omoare sarbi,si au distrus ambasada Chineză.Mai bine v-ati intreba ,decânnd sindicatele din penitenciare fac politica de hashatg,chiar pe la televiziuni avide de senzatii ?Cine va impiedica sa arestai recalcitrantii,ca de frica lupului,nu intri in padure ,chiar daca te astepti la...ce vorbe imi vin..
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?