Petre Daea, discurs halucinant în Parlamentul European: "Cormoranii în România fac baie în piscine"

 
Petre Daea
Petre Daea

"Cormoranii în România fac baie în piscine", a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, miercuri, în Parlamentul European, unde a fost chemat în Comisia pentru pescuit pentru a prezenta prioritățile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul preșeședinției Consiliul Uniunii Europene."A pornit o primă întrebare de la un coleg, îngăduiţi-mi să vă spun aşa, care are acelaşi nume ca şi mine - Petre.

Dar ce loc nu e plăcut în România! Bravo!

Am intrat în sală cu un succes formidabil, bravo!, extrem de important, dar atât de necesar şi atât de util pentru noi toţi.

Aveţi să ştiţi, vă spun aici, un moment deosebit de important prin prezenţa subsemnatului în acest consiliu, bravo!

A se vedea populaţia de cormorani. Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Vă mulţumesc pentru întrebări! Bravo!"

"Vă asigur de întreaga mea disponibilitate pentru a coopera cu dumneavoastră de o manieră constructivă și eficientă, pentru a progresa cât mai mult pe dosarele legislative (...) În acest spirit mi-am instruit și echipa de lucru", a declarat Daea, subliniind că prioritățile în domeniul pescuitului "sunt influentate de contextul actual și de apropierea alegerilor europarlamentare".

Daea a primit mai multe întrebări de la europarlamentari, fără a răspunde însă concret și punctual și lansându-se din nou într-un discurs năucitor.

"În această întâlnire am intrat în sală cu un succes - un succes al muncii comune, formidabil, extrem de important, dar atât de necesar și atât de util pentru noi toți", le-a spus Daea europarlamentarilor care așteptau răspunsurile sale.

Una dintre întrebări a fost despre Brexit și despre soluția pe care el o vede, iar Daea a răspuns: "Regret, sigur, și Uniunea Europeană este mai săracă față...fără Anglia.. .este mai săracă față de Marea Britanie. Dar aceste lucruri le putem gândi, le putem judeca în interesul comun și urmărim cu interes pașii în acest domeniu astfel încât dorința de a fi împreună să se manifeste oricând și pentru aceasta suntem în stare toți să găsim soluții pentru a genera o asemenea stare de lucruri în care obiectivele comune să fie atinse cu dorința fiecărei părți și cu interesul legitim pentru fiecare domeniu".

Ministrul Agriculturii a vorbit și despre "îngrijorările pescarilor", dar și despre cormoranii care "în România trăiesc în piscine", scrie digi24.ro.

"Sunt o serie întreagă de restricții care vin din abordare conceptuală, a conceptului de natură protejată (...), dar sunt și momente în care îngrijorarea pescarilor este dincolo de puterea de rezistență. A se vedea populațiile de cormorani. Am discutat cu Vela, cu comisarul (n.r.comisarul european Karmenu Vella, responsabil pentru mediu, afaceri maritime și pescuit), a văzut România. Pentru a fi expresiv, persuasiv, a fi convingător, i-am spus lui Vela că cormoranii în România fac baie în piscine. Atât de mulți. Nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Pun în pericol un sector alternativ și un sector complementar, alternativ pentru momentele în care nu ai acces la resurse pe o perioadă de timp știind elementul de prohibiție pe care trebuie să-l păstrezi, complementar că poți găsi în interior, în apele tale, soluția de a crește anumite specii care să asigure pe de o parte locuri de muncă, pe de altă parte hrană foarte bună și iată, ca răspuns aici, o hrană sănătoasă, a se vedea interpretarea privind conceptul acesta de a păstra echilibrul și a genera progres", a mai afirmat ministrul Agriculturii.

Daea le-a mai spus europarlamentarilor că problema populațiilor de cormoroani nu este doar în România, asigurându-i că el știe despre ce vorbește: "Vă spune un om care înțelege furtuna Brexitului dar înțelege și furtuna pescarului în momentul în care el se află în raport cu natura și nu găsește soluții pe care să le folosească atunci când nevoia îl împinge și situația o dictează".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Anton
25 Jan 10:04
Sa inteleg, oare, ca dl. ministru Daea (cel cu "oaea") nu tine cu FC Liverpool (cormoranii)? Poate este fan al lui MU (puteti continua...pana dati de numarul ala din Suedia!)
Răspunde
0 0
Saracut-Comanescu
24 Jan 17:03
Nu l-ați înțeles pe Daea,
Omul poreclit, “cu oaia,
Poate v-ar fi plăcut vouă,
Să le vorbeasca de ouă...,

Daea e un “veșnic” hâtru
Și le-a spus de la pupitru
Că nu stiu ce e “pe-afară”,
Romania-i singulară...

Suparat tare pe UE,
Le-a făcut niște “cucuie”,
În parabole, vezi bine,
Să le “țină” de rușine.

Și acum să vă traduc,
Din discursul cu bucluc:

În țară de prea mulți ani
Avem numai “cormorani”,
Păsări rare cu-apetență
Cu-averi în permanență.

Și specia asta rară,
Prea puțin trăiește-n țară,
După ce-nvață “să-noate”,
Vor “paradisuri”, măi frate...

Cum ar putea trăi bine,
Dacă n-ar avea piscine,
Chiar de-s prinși de “vânatori”,
Nu prea stau în închisori.

Ce frică-ar putea avea,
Grangurii ăștia “sadea”,
Când averea și-o compară
Cu “pib-ul” la-ntreaga țară?!

Din “noul DEX”, pentru “fani”:
Granguri = “cormorani”!
Răspunde
0 0
Silviu
24 Jan 13:23
Daea = personaj Kafka+Eugen Ionescu+Caragiale. Ras cu plâns.
Răspunde
0 0
V.D.TOT
24 Jan 12:26
La prima iesire afara din Romania , nea Petrica a crezut ca se adreseaza europarlamentarilor PSD&ALDE invitati la o sueta in parlamentul Romaniei ! Un exemplu de limbaj de lemn , folosit cand habar n-ai ca te adresezi unor europarlamentari straini care chiar sunt interesati sa rezolve niste probleme presante .Dupa cormorani ne asteptam la oi , capre si .... mangalite ! Jenant !
Răspunde
0 0
Joe
24 Jan 02:32
Nenica asta avea loc la circ nu intr-un guvern, chiar si din burkina fasso ! Pesedeul trebuie sa preia conducerea din mina acestor caraghiosi afumati care demoleaza si ideea de normalitate a RO ! Nu pot crede ca atit are pesedeul mai bun !!!!!!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?