Ministerul Dezvoltării, precizări în scandalul PSD-PNL pe tema creşterii taxelor locale

 

Ministerul Dezvoltării vine cu precizări, după ce PNL a susţinut că PSD pregăteşte o majorare a taxelor locale, prin Codul Finanţelor Publice, astfel încât autoritatile locale sa fie obligate sa majoreze la maxim impozitele pentru persoanele fizice si juridice la cladiri rezidentiale si nerezidentiale. Concret, Ministerul susţine ca informaţiile prezentate de Realitatea Tv şi de Florin Roman sunt "eronate si tendentioase" şi că proiectul va prevede aceleasi intervale de impozitare ca şi in prezent, dar ca structurile asociative ale administratiei publice locale au propus introducerea unui nivel unic (la nivel national) .

Redăm, în continuare, comunicatul emis de Ministerul Dezvoltării:

"Ca urmare a informaţiilor eronate şi tendenţioase apărute în spaţiul public, prin intermediul comunicatului de presă al domnului deputat Florin Roman şi al postului Realitatea TV, referitoare la proiectul de Cod al finanţelor publice locale, pentru o corectă informare a publicului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) face următoarele PRECIZĂRI.

1. Elaborarea Codului finanțelor publice locale reprezintă un deziderat al celor 4 structuri asociative ale administrației publice locale (Asociația Comunelor din România, Asociația Orașelor din România, Asociația Municipiilor din România, Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România), pentru a reglementa, în mod unitar, coerent și eficient, domeniile finanțelor publice locale, crizei financiare și insolvenței unităților administrativ-teritoriale, impozitelor și taxelor locale și a procedurilor fiscale locale.

2. Proiectul Codului finanţelor publice locale are prevăzute aceleaşi intervale de impozitare ca şi cele prevăzute în Legea nr. 227/2015 privind codul fiscal, respectiv 0,08% - 0,2% pentru clădirile utilizate în scop rezidențial și 0,2% - 1,3% pentru clădirile utilizate în scop nerezidențial.

3. Structurile asociative ale administraţiei publice locale au propus introducerea unui nivel unic (la nivel național) asupra căruia consiliul local din fiecare unitate administrativ-teritorială să stabilească dacă aplică sau nu o cotă adițională. Acest aspect va fi dezbătut în cadrul grupului de lucru, constituit la nivelul MDRAP, pentru elaborarea noului Cod al finanţelor publice locale.

4. Proiectul acestui Cod al finanţelor publice locale a fost realizat cu specialiști din administrația publică centrală și locală, din mediul academic și din cele 4 structuri asociative, reprezentate atât de specialişti, cât şi de partidele politice. Informăm jurnaliştii interesaţi de mediatizarea acestui subiect sau a altor subiecte din activitatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice că Serviciul Comunicare al MDRAP le stă la dispoziție cu toate informațiile de care au nevoie", se arată în comunicat.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?