Guvernul Dăncilă îşi pregăteşte propriul "Omagiu": volum cu realizările din 2018

 

Guvernul intenţionează să publice un "volum editorial" privind activitatea din 2018. Iniţiativa vine din partea secretarului general al Guvernului, Toni Greblă şi a şefului Comisie de Strategie şi Prognoză, iar de punerea în practică se va ocupa Darius Vâlcov. Volumul care aducă marile realizări ale Executivului ar urma să fie tipărit în 500 de exemplare şi distribuit către instituții centrale și locale.

În memorandumul prin care se solicită discutarea proiectului în şedinţa de guvern de miercuri, iniţiatorii susţin că un astfel de volum ar asigura transparenţa "actului de guvernare şi accesul cetăţenilor şi mediului de afaceri la informaţiile de interes public cu privire la activitatea Guvernului (...) propunem ca Raportul privind îndeplinirea Programului de guvernare în anul 2018 să fie publicat sub forma unui volum editorial."

Iniţiatorii proiectului nu explică de ce era nevoie de un volum editorial, în condiţiile în care instituţiile care au legătură cu transpunerea în practică a măsurilor prevăzute în programul de guvernare oricum au obligaţia să prezinte, regulat, rapoarte. 

"Având în vedere complexitatea unui asemenea raport, propunem ca procesul de analiză şi elaborare să fie coordonat de consilierul de stat pe probleme economice al doamnei prim-ministru (Darius Vâlcov)". Cheltuielile vor fi acoperite din bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză" se mai spune în memorandum.  

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
cotoi
09 Jan 07:44
o sa fie destul de gros daca incepeti cu , nerealizarile , desi este citit de majoritatea .
Răspunde
0 0
Goe
08 Jan 20:50
Incepe cu - Am imprumutat ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?