Dezvăluiri explozive despre Florian Coldea, creatorul "statului paralel"

 
Florian Coldea
Florian Coldea

Cozmin Gușă a promis "Friday Night Show" în emisiunea sa "România 2019" realizată vineri seara la Arad. În emisiune a fost analizat pe larg cazul arădeanului Florian Coldea, "caz-școală legat de ghemul de complicități dintre servicii și politicieni". Fostul șef operativ al SRI, Florian Coldea a fost invitat de Cozmin Gușă să intervină în direct dacă se simte lezat de informațiile bombă prezentate în emisiune.

"Cine este Florian Coldea? S-a născut la Arad și, potrivit senatorului Valer Marian, a beneficiat din plin de sistemul corupt al statului. Nu s-a prea omorât cu școala, afirmă același Valer Marian. Abia a făcut liceul de petrol și gaze din Arad și a mers la Institutul Politehnic din Timișoara. Nici aici nu s-a descurcat mai bine, așa că familia l-a rugat pe generalul-unchi Dan Gheorghe să-l transfere la Academia Națională de Informații.

Zis și făcut. Și-a găsit acolo meseria-pereche. L-a descoperit apoi Traian Băsescu, pe vremea când era maior și căra valiza cu bani pentru răscumpărarea ziariștilor răpiți în Irak. Până la gradul de general-maior cu 3 stele nu a mai fost decât un pas.

Cu ce a ieșit în evidență? Cu faptul că își făcea concediile pe banii altora. A condus Serviciul Român de Informații spre marginea prăpastiei. A început în 2009 odată cu primul protocol semnat de SRI cu instituțiile de forță ale statului.

Apoi au apărut și acuzații de extrem de grave care au vizat acțiuni de represiune politică, puse la cale împotriva celor care nu înțelegeau cum funcționează și cui folosește un Stat Paralel moștenit dinainte de '89, dar rafinat și dus până la paroxism de creatorul lui, Florian Coldea. Nu lipsesc nici acuzațiile de trădare pentru o putere străină, Statele Unite, direct interesate în a stăpâni total România.

Iată ce scria generalul Dumitru Iliescu, unul dintre oamenii care au condus SPP, într-o postare pe o rețea de socializare:
„Când cineva mi-a spus că liderii Statului paralel au trădat România, mi-a venit greu să cred. Nu puteam concepe că George Maior, Florian Coldea și echipa lor s-au pus în slujba unor puteri străine, că au promovat și protejat interesele acesteia împotriva intereselor noastre naționale. Nici acum nu îmi vine să cred, dar persoana care mi-a dat informația a fost foarte insistentă. (...) Credeți că Statul paralel s-a destructurat prin plecarea lui Maior și Coldea? Vă înșelați! El funcționează în continuare. A fost preluat și este condus de altă persoană, care îl apără, îl protejează. De fapt se apără și protejează reciproc. (...) Ce ziceți domnilor Maior și Coldea?? Este adevărat??"

Ascensiunea lui Coldea se conjugă cu cea a apropiaților săi. Circulă acuzaţii privind favorizarea soţiei sale, Dorina, născuta Negru, originară din Zalău, judeţul Sălaj, colegă de facultate, ofiţer SRI. Consoarta a fost promovată în funcţiile de şef al Serviciului de Protocol al SRI şi apoi director adjunct al Centrului de Psihologie al SRI. Mai târziu a fost avansată la gradul de locotenent-colonel în timp ce se afla în concediu pentru creşterea copilului, încălcȃnd astfel regulamentele militare.

Există suspiciuni că i-ar fi favorizat pe cumnatul său Adrian Negru, promovat în funcţia de şef serviciu în cadrul Direcţiei Judeţene Sălaj a SRI, dar şi pe finul său Cristian Soponar, fost coleg de facultate, promovat prim-adjunct al şefului Direcţiei Judeţene Satu Mare a SRI. S-au mai lansat acuzaţii legate de favorizarea vărului său primar, George Coldea, preşedinte-director al firmei Medicare Technics, în afaceri cu aparatură medicală cu unităţi spitaliceşti din Romȃnia.

Nimic mai probabil. Ca și ipoteza că, de fapt, Statul paralel creat de Florian Coldea este râvnit acum de Liviu Dragnea. În slujba cui va vrea să-l pună? Asta este o altă problemă. La fel de actuală precum prezența lui Florian Coldea în politica românească. Cum spun analiștii, în politica de top, prin intermediul unui partid promovat de Dacian Cioloș și tractat poate fără o idee clară la ce s-au înhămat de imberbii în ale politicii de la USR".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
johnneil
09 Feb 07:16
sereiul este acel multpreatranbitatulstatparalel. I s-au permis nefiresc de multe acestui serviciu. Dar politicienii au tacut din gura deoarece aveau multe bube-n cap. Aveau dosare cu faradelegile lor. Si au mers pe burta. Sa nu faca valuri.
Deh! O mana spala pe alta.
Răspunde
0 0
Tacanitul
09 Feb 07:09
Ati luat-o pe urmele statului infractional !? Nimic nu a fost creat fara stirea lor !!! Si toate nimicurile saracesc si timpesc poporul, ca infractorii sa se bucure mai departe de coctailuri si vacante in tari calde ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?