Fiul deputatului Dan Bordeianu a fost transferat la un liceu mai bun deşi nu avea acest drept

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
De la agricultură la informatică nu e decât un pas dacă te naşti sub o stea norocoasă. Fiul unui deputat din Huşi, cu rezultate mediocre la învăţătură, a fost transferat după primele săptămâni de şcoală, de la liceul agricol, la cea mai prestigioasă unitate şcolară din oraş. Reprezentanţii inspectoratului şcolar au demarat o anchetă în acest caz, pentru că transferul elevilor de clasa a IX-a în primul semestru, nu este admis, decât în situaţii speciale.
Cu note de cinci şi şase la Liceul Agricol, fiul deputatului Dan Bordeianu a ajuns elev la Colegiul Cuza Vodă, în aceeaşi clasă cu cei mai merituoşi copii ai urbei.

Transferul a fost aprobat în baza unui certificat medical din care rezulta că elevul nu poate face practică în agricultură.


"Atâta timp cât a avut aprobarea liceului, directorului de acolo, nu aveam cum să nu-i aprob să plece", a declarat Teodor Botezatu, director Liceul Agricol, Huşi.

"Fiind vorba de o problemă medicală, faptul că media lui de admitere a fost mai mică decât ultima medie a elevilor noştri a fost considerat mai puţin important", a precizat Manuela Iacob, director Colegiul Naţional "Cuza Vodă".

"Nu mi se pare normal ca un elev care nu întruneşte condiiţiile de medie pentru a intra în clasa respectivă să poată pătrunde pe căi care ocolesc regulamentele", a afirmat Vasile Ursanu, inspector general adjunct.

O echipă a inspectoratului şcolar va demara o anchetă la cele două licee.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?