Evenimentul de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului, fără aviz ISU

 
Catedrala Mantuirii Neamului
Catedrala Mantuirii Neamului

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a confirmat pentru Recorder că nu a dat aviz pentru evenimentul de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, care se va desfăşura duminică şi la care sunt aşteptaţi 30.000 de credincioşi. Acţiunea fiind în afara legii, astfel că evenimentul se va desfăşura „pe răspunderea proprietarului“, potrivit ISU.Legea interzice desfăşurarea oricăror evenimente publice pe un şantier deschis, aşa cum este, în acest acest moment, Catedrala Mântuirii Neamului.

„Este ilegală punerea în funcţiune a unei clădiri aflată în stadiu de execuţie, la care nu s-a făcut recepţia şi pentru care nu a fost obţinută autorizaţia de incendiu, potrivit legii 307/2006“, susţine Daniel Vasile, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Aşa cum a anunţat Patriarhia, Catedrala Mântuirii Neamului se află în acest moment în stadiul „la roşu“, construcţia urmând a fi finalizată în anul 2024. Pentru că nu poate obţine aviz de securitate pentru o construcţie aflată în acest stadiu, BOR a trimis o simplă înştiinţare Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Am luat la cunoştinţă, la nivelul ISU, despre intenţia organizării acestui eveniment şi despre numărul ridicat de participanţi. Totuşi, desfăşurarea evenimentului în interiorul şantierului se face exclusiv pe răspunderea proprietarului, a organizatorului“, a explicat Daniel Vasile.

Reprezentanţii ISU au precizat că, deşi vor fi puşi în situaţia de a participa la o acţiune ilegală, vor face tot ce le stă în putinţă pentru ca ziua de duminică să nu fie marcată de niciun eveniment special.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Jan
24 Nov 11:42
Problema este ca lumea a inteles ca si biserica face politica de genul celor care o fac acum ... asa ca e greu, imposibil chiar, sa ceri unora rabdare si intelegere referitor la toate nedreptatile si aberatiile pe care le vad din partea mai marilor, in timp ce opincarii care sau cocotat la putere isi bat joc de ei ... biserica a creat noi locasuri de cult, a impinzit orasele si satele, in timp ce oitzele lor erau av ortate, coorvarasia si hotia erau ignorate si incuvintate ... ce rost are sa faci case dar nu ai pe cine sa lasi in ele !!!?
Răspunde
0 0
Citizen
24 Nov 09:53
biserica prostodoxa romana e dilita rau. Au construit un turn babel, care sper sa ia foc cat mai repede sau sa se prabuseasca.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?