Dăncilă a inventat un cuvânt și a promis ”combaterea Holocaustului”, într-un discurs la Bruxelles

 
Premierul Viorica Dăncilă
Premierul Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a inventat un cuvânt și a folosit o exprimare nefericită,  în timp ce vorbea, la Bruxelles, la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.Viorica Dăncilă a inventat un cuvânt în timp ce se adresa audienței la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, organizată de Congresul Evreiesc European, sub patronajul preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, la Bruxelles.

Negaționalism”, este cuvântul folosit de Dăncilă, care vorbea despre un eveniment organizat de președinția română a UE.

În acest context, premierul a vorbit despre ”combaterea Holocaustului”, o exprimare cel puțin nefericită. Iată declarația șefei guvernului: 

”În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-și propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului.” 

Cel mai probabil, Dăncilă a vrut să vorbească despre combaterea fenomenului de negare a Holocaustului. Este neclar dacă greșeala era prezentă și în textul citit de premier sau dacă aceasta nu a reușit să citească corect de pe foaie.

Cert este însă că gafa a putut fi observată doar de vorbitorii de limba română, în condițiile în care audiența prezentă la discurs beneficia de o traducere în limba engleză. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
guest
23 Jan 19:18
SA CHEMAM VESTELE GALBENE CA SA NE SCOATA DOBITOACA DE LA CONDUCEREA TARII
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?