Dacia, vânzări record în primele șase luni din 2019

 

Vânzările Dacia au prins viteză, cel puțin în prima jumătate a acestui an, într-un moment în care mulți constructori auto consacrați nu știu cum să mai reducă din pierderi.

Dacia a vândut aproape 400.000 de mașini în prima jumătate a anului, stabilind un nou record la acest capitol. Un record a fost consemnat și în dreptul cotei de piață în Europa, acolo unde constructorul de la Mioveni a ajuns la 3.3%.

Grupul Renault a publicat rezultatele de vânzări pentru prima jumătate a lui 2019, iar datele pentru Dacia indică un nou record absolut.

Comunicatul oficial arată că Dacia a reușit să vândă 395.077 de vehicule la nivel global, în primele 6 luni ale anului. Creșterea a fost de 4.5% față de perioada similară din 2018, când Dacia a comercializat 378.150 de unități.

Vânzările Dacia din Europa au fost și ele la nivel record, cu 311.024 de vehicule pe primele 6 luni și o creștere de 10.6%. în plus, cota de piață a urcat la 3.3% (un nou record), față de 2.9% în iunie 2018. Grupul francez spune că performanțele Dacia se datorează în principal modelelor Duster și Sandero.

La nivel de grup, vânzările Renault au scăzut cu 6.7% în primele 6 luni din 2019, la un total de 1.9 milioane de unități. Dintre acestea, 1.2 milioane au fost în dreptul brandului Renault.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?