Cozmin Guşă: Partidul Realitatea va avea o atitudine anti-baroni

 

Consultantul politic Cozmin Guşă a vorbit, în cadrul emisiunii Talk News, de la Realitatea TV, despre Partidul Realitatea.

"Este o certitudine că ei vor să ne falimenteze sau să ne preia. Nu se va întâmpla aşa ceva. Noi vom emite, dar această intenţie a lor de a ne distruge le arată frica de o entitate independentă care ţine partea cetăţenilor. Şi decizia mea de a înfiinţa pe Partidul Realitatea se bazează nu doar pe această ofensivă a lor de a ne băga pumnul în gură. Decizia mea de a demara înfiinţarea partidul s-a bazat şi pe lipsa de reacţie de la Klaus Iohannis în jos. Nu avem nevoie de sprijin în Justiţie, nu avem nevoie de chestii necorespunzătoare. Am fi avut nevoie de o postare pe Facebook în care să acuze această ofensivă Realităţii TV şi a altor instituţii media. Faptul că nu au reacţionat a fost suficient să îmi dau seama că aceşti oameni rând pe rând, de la Băsescu, la Geoană şi Iohannis nu au dorit decât să ne folosească. Şi eu nu mai accept asta. Dacă e să ne asumăm un sprijin pentru cineva ne asumăm sprijinul pentru cauze, nu pentru oameni nerecunoscători. Nici Băsescu, nici Iohannis nu au făcut nimic din ce au promis la Realitatea TV. Deci punct, nimeni nu va avea posibilitate să folosească publicul nostru ca să ajungă într-o funcţie", a explicat acesta.

Cozmin Guşă a mai spus că nu se pune problema ca fiecare moderator, colaborator, angajat al Realităţii să intre în partid. "Intră în partid cine vrea, dar avem datoria faţă de publicul nostru să nu mai participăm la minţirea lor. Poate nu este un joc normal, dar este un joc oportun în care această clasă politică este calamitată şi nerecunoscătoare. Ei atunci când au venit la Realitatea şi li s-a dat tribună au promis ceva, au promis Justiţie, nu au făcut, Dragnea a promis bunăstare, nu au făcut-o, Băsescu a promis lupta anti-baroni, nu a făcut-o. Nimeni nu a făcut nimic şi i-au minţit pe telespectatorii noştri. Avem datoria să nu îi mai lăsăm să mintă. Prin asumare, ne asumăm noi, Partidul Realitatea, şi ceea ce promitem, aia facem", a detaliat acesta.

Întrebat dacă Partidul Realitatea va fi de stânga sa de dreapta, consultantul politic a spus că perioadă ideologiilor clasice a trecut demult.

"Partidele de succes se orienteza pe nevoiele societăţilor pe termen scurt şi mediu. Şi fiecare stratifică 3-5 obiective legate de nevoile imediate. Deci, asta cu ideologiile clasice a căzut, nici de stânga, nici de dreapta, orientat pe oportunităţi şi, în cazul României, pe găurile din barcă care trebuie astupate", a explicat acesta.

Cozmin Guşă a mai spus că ideea acestui partid i-a venit când cei din PSDragnea au luat decizia să ne închidă, iar cei din opoziţie s-au făcut că nu văd, nu au comentat nimic.

Întrebat ce o să facă Partidul Realitatea pentru sport, Cozmin Guşă a spus: Sportul este calamitat în România din cauza administraţiei din sport care este formată doar din oameni învechiţi.

"Din păcate la toate federaţiile naţionale sunt oameni care nu mai ştiu ce se practică în sportul internaţional şi care nu sunt în stare să adapteze strategiile noi din sportul mondial la pregătirea sportivilor români. Asta este principala cauza din care suferim şi ei rămân acolo şi parazitează structura", a precizat acesta.

Consultantul politic a mai spus că Partidul Realitatea are şanse foarte mari. "Trebuie să măsuraţi succesul partidului lui Dan Diaconescu într-o perioadă nu atât de calamitată din punct de vedere politic, când era mult mai puţină oportunitate şi totuşi a avut un succes. Şi cum spuneam într-un editoral, nici eu nu sunt Dan Diaconescu. A avut succes pe moment, dar nu a avut anduranţă în timp. Acest partid al nostru nu se va baza decât pe profesionişti dovediţi. Nu poţi să le propui soluţii oamenilor după ureche", a declarat Cozmin Guşă.

Acesta a mai afirmat că Partidul Realitatea se adresează acelui electorat care astăzi vrea să voteze dar nu are cu cine. "Pe de altă parte dacă este un votant tradiţional în strânga sau în dreapta, fiind scârbit fie de Dragnea, fie de Orban, ne-ar prefera pe noi, e o paletă largă", a spus consultantul politic, explicând că viitorii noştri colegi nu vor fi din Realitatea.

"Scheletul acestui partid se bazează pe oameni din Realitatea şi pe oameni din mass media locală. Este vorba de oameni care au ţinut steagul sus în judeţe, care au rămas printre ultimii mohicani care mai pot să vorbească liber. Pentru că unul dintre obiectivele pe care le avem este libertatea de expresie, Primul Amendament al Constituţiei Statelor Unite care nu a fost încălcat niciodată. Oricând de mult l-ar chinui CNN pe Donald Trump nu a ridicat vreun deget împotriva lor. În România e suficient să îi critici pe ăştia de la putere şi vin peste tine cu controale sau te închid. În mod clar, vom avea o atitudine anti baron. Baronul este cea mai nocivă specie pe care a produsă perioada de tranziţie româească, pentru că baronul nu este pregătit, este lacom de bani şi nu promovează pe nimeni alticineva decât pe cei din structura lor, o rudă, o amantă sau un amant. Asta este specia care a distrus politica şi administraţia românească şi vom avea o atitudine anti-baroni", a detaliat consultantul politic.

Cozmin Guşă a mai spus că în România mai sunt politicieni în regulă, primari corecţi care nu mai apucă pe la centru să fie promovaţi. "Cunosc destui şi din PNL şi din PSD care vor veni alături de noi. Împreună cu voi o să ne didicăm acestui proiect care nu va intra în contradicţie cu televiziunea", a completat el.

Întrebat ce funcţie o să ocupe în acest partid Cozmin Guşă a spus: " Eu să fiu iniţiator, şef, preşedinte, dar nu cu preţul de a candida. O să îmi asum tot din punct de vedere al coordonări, dar candidatura nu mă pasionează, am fost şi deputat, nu îmi doresc să fiu primar. Cred că un conducător politic dacă vrea să aibă o structură trebuie să se ocupe doar de ea. La prezidenţiale, o să vedem în 2019, o să avem şi noi o preferinţă", a spus consultantul politic.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Lena
16 Oct 20:59
- continuare: angajata a intrat in medical pe fond de stres o saptamana, acuzand ca se simte folosita si ca atunci cand se apropie de poarta spitalului, face atac de panica. Noua poate ne vine sa radem, fiindca nu suntem obisnuiti ca un angajat sa se bucure de atata putere, protectie si intelegere. Cu siguranta insa ca in Suedia trebuie ca exista niste legii atat de dure fata de angajatorii abuzivi, incat toti sufla si-n apele Arcticii, nu numai in iaurt…
Sincere salutari dlui Rares Bogdan, toata admiratia pentru emisiunea Jocuri de Putere si pentru invitatii sai. Asa ne mai luminam si noi despre ce se intampla in tara asta
Răspunde
0 0
Lena
16 Oct 20:56
Ma bucura mult initiativa crearii Partidului Realitatea si as vrea sa va transmit o mica sugestie, ca pe langa cele cinci departamente ale acestui partid sa mai includeti inca unul, care cred ca ar fi de mare importanta atat pentru pentru romanii ramasi acasa, cat si pentru cei din diaspora care doresc sa aiba cat mai multe motive de a se intoarce. As dori ca acest departament al Partidului Realitatea sa lucreze pentru a aduce in legislatia din Romania cele mai bune reglementari vest-europene cu privire la protectia angajatului in relatia cu angajatorul, precum si pentru ca romanii sa fie mai bine informati ce drepturi au si cum se pot proteja legal de abuzurile de tot soiul la locul de munca. Consider ca este o boala generala in Romania nemultumirea fata de conditiile fizice de munca, fata de volumul si stresul excesiv (mai ales in unele firme multinationale) precum si fata de salarii. Si eu lucrez intr-o astfel de firma, unde zilnic volumul si complexitatea cresc tot mai mult, fara niciun corespondent salarial si fara ca cineva sa-ti ceara vreodata acordul, si unde cu frumosul sau nu, ti se spune mereu “cui nu-i convine, poate sa plece”. Acest stil sarcastic si indolent de “cui nu-i convine, poate sa plece” este dupa parerea mea cu desavarsire abuziv. Nu este normal ca un angajator sa poata face chiar ce vrea, sa te incarce cu cat vrea, pe principiul ca atunci cand nu mai rezisti sau nu mai ai chef, poti pleca. In unele tari europene, din cate stiu, ajutorul de somaj este suficient cat sa permita un trai relativ decent. Din acest motiv poate ca oamenii de acolo mai usor isi asuma riscul ramanerii fara job, prin urmare angajatorii sunt fortati sa fie mai atenti. Mi s-a povestit recent de o situatie la un spital din Suedia unde seful spitalului a alergat efectiv pe holuri dupa o angajata, pentru a se asigura ca aceasta nu a perceput ca pe un abuz oferta de ore suplimentare FACULTATIVE ce tocmai ii fusese facuta. Dupa ce situatia a fost explicata si lamurita
Răspunde
0 0
Lena
16 Oct 20:57
12 (continuare) angajata a intrat in medical pe fond de stres o saptamana, acuzand ca se simte folosita si ca atunci cand se apropie de poarta spitalului, face atac de panica. Noua poate ne vine sa radem, fiindca nu suntem obisnuiti ca un angajat sa se bucure de atata putere, protectie si intelegere. Cu siguranta insa ca in Suedia trebuie ca exista niste legii atat de dure fata de angajatorii abuzivi, incat toti sufla si-n apele Arcticii, nu numai in iaurt…
Sincere salutari dlui Rares Bogdan, toata admiratia pentru emisiunea Jocuri de Putere si pentru invitatii sai. Asa ne mai luminam si noi despre ce se intampla in tara asta
0 0
V ali
11 Oct 22:12
Cozmin nu descuranja Bubuzelele ciumi rosii sa comenteze la A3.Le Este teama de tine.Nu-ti poate gasi nici un cusur si asta âi sperie de moarte.Diaspora e de partea ta si partidului realitatii românesti.(PRR).Suna frumos ,nu?
Răspunde
0 0
Adrian
11 Oct 20:45
Ma bucur pt aceasta decizie...cine stie, poate sa iasa ceva bun din asta.
Aveti sprijinul meu din Madrid, Spania
Răspunde
0 0
Mihai Bogză
11 Oct 15:24
Îți urmaresc activitatea si comentariile de foarte multi ani, imi place ca ai principii si demnitate ,dar si îndrăzneală, însă cu acest demers de a inscrie Realitatea într-un partid, m-a luat prin surprindere.
Te voi susține si cred ca înțelepciunea acumulată îți va fi ASUL DIN MÂNECĂ !!!
Răspunde
0 0
bogdan
11 Oct 13:42
numele partidului va fi dat de superiorii pe scara ierarhica lui Gusa. inca nu ati inteles rolul maimutoiului in Realitatea Tv?
Răspunde
0 0
Daniel
11 Oct 12:09
Si partidul se va numi Partidul Poporului Cosmin Gusa (PPCG), asta ca tot am avut un PPDD!
Răspunde
0 0
Burli
11 Oct 11:51
La Realitatea sunt cateva emisiuni si persoane foarte interesante . Cozmin Gusa si cu Hoandra sunt balastul . Cand ies astia doi pe post Realitatea are numai de pierdut din toate punctele de vedere .
Răspunde
0 0
Traian
11 Oct 11:30
Pe Lavinia Sandru si Pavelescu când ii prezentati
Răspunde
0 0
Zah Ioan
11 Oct 10:38
Dupa 1989 toate partidele care au luat fiinta in Romania n-au facut nimic pentru bunastarea romanilor, pentru modernizarea si dezvoltarea Romaniei. Asa s-a ajuns ca astazi Romania sa arate asa cum este. Cozmin Gusa este un personaj destul de apreciat dar nici acest partid nu va putea face nimic. De ce? Partidul va trebui sa redacteze un plan de dezvoltare pe care sa-l puna in aplicare. Dar intelectualii pe care se va baza d-l Gusa nu se vor implica, pentru ca nu s-au implicat nici pana acum. De ce? Pentru ca nu pot, n-au curaj, etc.Deocamdata numai vorbe. Apropo, daca acest partid va ajunge la putere va mari pensiile asa cum promite PSD-ul?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?