Aurul României, adus în țară. "Dragnea și Șerban Nicolae vor să pună mâna pe aurul țării"

 
Dragnea si Serban Nicolae, atac la aurul tarii
Dragnea si Serban Nicolae, atac la aurul tarii

Liviu Dragnea și Șerban Nicolae au depus miercuri un proiect de lege surprinzător prin care vor să oblige BNR să aducă în țară minim 95% din aurul României. În prezent, aproape 60% din rezerva de aur a țării se află la Londra, în lingouri.

Șeful PSD, Liviu Dragnea, și senatorul PSD Șerban Nicolae au depus miercuri o propunere legislativă surprinzătoare prin care vor să aducă aproape tot aurul din rezerva BNR în țară.

"Un proiect de lege care modifică statutul Băncii Naționale, de cand România a intrat în UE trebuie sa aibă avizul Băncii Centrale Europene (BCE). E clar că cei doi inițiatori nu au citit legislația în vigoare și nu pot să propună așa ceva fără ca proiectul să aibă un aviz de la Banca Central Europeană. Dacă se ia o decizie să se retragă aurul din Anglia, trebuie spus că nu e aurul Băncii Centrale. BNR are un mandat de a administra rezerva României. Cum o foloseste putem găsi în rapoartele BNR. De obicei, e folosita la reducerea costului de finanțare, orice imprumut pe care România îl ia din exterior trebuie semnat și garantat de Banca Nationala. Nimeni nu dă imprumut daca nu e garantat", a explicat la Realitatea TV senatorul PNL Florin Cîțu.

Potrivit economistului liberal, este o discuție tehnică pe care probabil că inițiatorii nu au avut-o.

"Ei nu știu despre ce vorbesc. Cred că de fapt, în spatele inițiativei este dorința, de la dorință până la putință, e distanță mare, dorința celor de la PSD de a folosi aurul cand doresc domniile sale... Când au venit cu OUG 114, piețele au reacționat negativ, ei ar fi putut să vândă aurul. Să lași asemenea putere pe mâna unor habarniști.. De aceea avem instituții care se ocupă de asta. Eu văd inițiativa așa: cei 2 doresc să pună mâna pe aurul României, să-l folosească cum se folosesc de banii publici. Aici este mult mai greu, sunt tratate internaționale de care vor trebui să treacă", a declarat Florin Cîțu.

Dragnea și Șerban Nicolae, atac neașteptat la BNR. Ce vor să facă cu aurul țării

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cristina
28 Feb 11:40
Sa mori tu!
Cat te freaca grija de economie.
Răspunde
0 0
johnneil
28 Feb 11:06
Si unde il duceti? Voi nu aveti un depozit pentru grau sau porunb in firea lui. Il impartiti la cetatenii patriei sau il donati rusilor?
Răspunde
0 0
Si se fac economii la ehglezi ?
28 Feb 08:30
Păi dl Isărescu nu e acasă ?Dar cât plăteai delatorule pentru depozitul din Anglia? Aur avem si BNR e satulă de aur ca o căpușe de sânge,de ce respinge ea exploatare aurului de Sorosi si Ponta !
Răspunde
0 0
cotoi
27 Feb 23:08
Aducetil acasa sa va bagati voi gheruta in el , sa golit sacul , se stringe latul , se aude zornait de fiare , ei asta sa o credeti voi sta bine acolo unde este .
Răspunde
0 0
mihaitza
27 Feb 22:50
Da,vor sa repatrieze aurul dar sa le spuna si acestor doi borfasi data,ora,traseul si,eventual,punctele nevralgice in materie de securitate a transportului! Corect,nu???
Răspunde
0 0
anonim
27 Feb 22:25
speram sa fie blocati in initiativa lor ticaloasa
Răspunde
0 0
Elena
27 Feb 21:47
Nu mai are ce fura nenorocitul asta? A pus tara pe butuci, a distus democratia , acum vrea aur?Gratiile de fier din puscarie sunt ale lui, acolo trebuie dus, inchis (si multi alti cu el) incuiate usile si aruncate cheile.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?