Atenţionare de călătorie în Franţa: MAE avertizează cetăţenii români că sunt anunţate proteste

 
Atenţionare de călătorie în Franţa: MAE avertizează cetăţenii români că sunt anunţate proteste
Atenţionare de călătorie în Franţa: MAE avertizează cetăţenii români că sunt anunţate proteste

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Franţa că, sâmbătă, sunt anunţate proteste, iar autorităţile din Paris au decis închiderea mai multor instituţii de cultură şi obiective turistice, inclusiv Turnul Eiffel, ca măsură preventivă.

MAE recomandă cetăţenilor români "evitarea pe cât posibil a zonelor centrale ale Parisului în intervalul pentru care s-au anunţat proteste de stradă, să manifeste atenţie sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor, ale barierelor cu plată de pe autostrăzi, ale staţiilor de carburant, ale suprafeţelor comerciale, precum şi ale altor elemente de infrastructură".

Românilor li se mai recomandă să urmărească evoluţia mişcărilor de protest în mass-media franceză, chiar şi în social media.

"Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă", se arată într-un comunicat MAE, remis Mediafax.

De asemenea, cetăţenii români care au nevoie de ajutor pot suna şi la telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?