Urarea pe care NU este bine să o faci de Sfânta Marie, pe 15 august

 
Urarea pe care NU este bine să o faci de Sfânta Marie, pe 15 august
Urarea pe care NU este bine să o faci de Sfânta Marie, pe 15 august

Ca în fiecare an, pe 15 august, creștin-ortodocșii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, praznic precedat de două săptămâni de post.Credincioșii omagiază în această zi sfântă trecerea în neființă a mamei Mântuitorului și, totodată, ridicarea ei în Împărăția Cerurilor.

Pentru că se prăznuiește „adormirea” Născătoarei lui Dumnezeu, în credința populară se spune că urările de „La Mulți Ani” nu-și au locul.

În această zi, credincioșii merg la biserică pentru a se ruga și a se spovedi. În aceeași zi, femeile se spune că este bine să meargă la biserică pentru a împărți struguri, prune și faguri de miere. De asemenea, se spune că e bine ca femeile să meargă în cimitire la tămâiatul mormintelor, scrie divahair.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Galit Ion
13 Aug 12:51
Si totusi in acea zi se sarbatoreste Sfanta Maria si ma intreb cum te vei putea adresa sarbatoritilor, altfel decat cu traditionalul "La multi ani" ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?