Teodorovici: Declaraţia viza o mai bună administrare a fondurilor, nu adâncirea inegalităţilor

 

Declaraţia privind asigurările medicale a vizat o mai bună administrare a fondurilor în sistemul medical şi, implicit, o îmbunătăţire a serviciilor medicale, nicidecum o adâncire a inegalităţii sociale, a precizat sâmbătă ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici."În primul rând, cred cu tărie că fiecărui cetăţean trebuie să-i fie respectat dreptul constituţional de a-i fi ocrotită sănătatea. Totodată, consider că un sistem de servicii funcţional este acela care se bazează pe principiile echităţii, universalităţii şi solidarităţii, nicidecum unul care sa ducă la comportamente discriminatorii.

Consider că toţi românii, indiferent de veniturile realizate, trebuie să beneficieze de pachetul minim de servicii medicale. Afirmaţia mea a avut în vedere pachetele medicale extinse, respectiv posibilitatea ca fiecare asigurat să îşi poate adăuga servicii medicale suplimentare cum ar fi cele dentare, acoperirea cheltuielilor cu contribuţia la medicamente, îngrijirea la bătrâneţe sau în caz de invaliditate temporară sau permanentă, recuperare medicală etc. Astfel, putem asigura o mai bună finanţare a sistemului şi creşte eficienţa sa.

În prezent, există un singur pachet minimal asigurat de stat iar accesul la serviciile de sănătate este un drept universal pentru toţi cetăţenii”, a declarat ministrul Finanţelor, preluat de Mediafax.

Deputatul PSD Gabriel Petrea a catalogat, sâmbătă, pe Facebook, ca fiind „complet inacceptabilă” ideea ministrului de Finanţe privind apariţia unor pachete diferite de servicii de sănătate în funcţie de contribuţiile plătite.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Nae
16 Sep 01:35
... teodorovicule, pe ce baza ai marit salariile si pensiile bujetarilor in timp ce privatii au ramas mult sub jumatatea acestora ? DIN CE BANI ATI MARIT SALARIILE SI PENSIILE ? CINE PLATESTE IMPRUMURILE pentru aceste mariri ? De cind ati inventat ca traitul pe datorie ca fiind sanatos ? Pe cine vreti sa aduceti sa plateasca datoriile ?
Răspunde
0 0
Mihai S
15 Sep 22:41
Nu am inteles niciodata de ce unii-l cosidera pe acest individ competent.
Nu este nici profesional si nici inteligent.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?