PSD preia o temă de campanie de la Frans Timmermans

Monday, 20 May 2019, 19:28 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Recent, Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene și candidat din partea socialiștilor europeni la președinția instituției, se declară în favoarea introducerii unui salariu minim european, indiferent de țara în care se află lucrătorii. Temă pe care au preluat-o și cei de la PSD, care susțin introducerea unui salariu minim în companiile multinaţionale, valabil în toate ţările UE.

După o serie de promisiuni de campanie la nivel intern, PSD vine cu o propunere radicală la nivelul Uniunii Europene: introducerea unui salariu minim în companiile multinaţionale, valabil în toate ţările UE.

"Trimitem patrioți în Parlamentul European să susțină interesele țării și mai binele românilor! Unul dintre angajamentele pentru care vom pleda cu hotărâre este introducerea unui salariu minim unitar pentru companiile multinaționale la nivelul întregii Uniuni Europene.

În cei doi ani de guvernare am reușit să majorăm salariul minim brut, cu 66%, prin creșteri succesive care au adus și creșterea puterii de cumpărare. Suntem, prin urmare, determinați să promovăm în Parlamentul European politici pentru protejarea drepturilor lucrătorilor indiferent de statele lor de origine și de statele în care își desfășoară activitatea!", se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a PSD.

Recent, Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene și candidat din partea socialiștilor europeni la președinția instituției, se declară în favoarea introducerii unui salariu minim european, indiferent de țara în care se află lucrătorii. "Avem nevoie de un salariu minim în Uniunea Europeană, echivalent în fiecare ţară membră cu 60% din salariul mediu în statul respecti"”, a spus olandezul în cadrul unei dezbateri.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Europarlamentare 2019